1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Doğubayazıt | HDP Eşbaşkan Acar'ı İhraç Ediyor
'Zirve Yolculuğu'nda Hüzün.. Dağcılar 'Dönüş Yolu'nda Kayboldu! 

'Zirve Yolculuğu'nda Hüzün.. Dağcılar 'Dönüş Yolu'nda Kayboldu! 

Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştiren dağcı grubunda kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

A+A-

Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştiren dağcı grubunda kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Ağrı Dağı’nda zirve tırmanışı sırasında kaybolan iki dağcının cansız bedenine ulaşıldı. 

DAĞCILAR ZİRVEYİ TAMAMLADI, DÖNÜŞTE KAYBOLDULAR!

Bir grup dağcı, Ağrı Dağı’na gerçekleştirdikleri zirve tırmanışını tamamladıktan sonra dönüş yolculuğuna geçirmek için harekete geçti. 

4 bin 600 metrede Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı isimli dağcıların gruptan ayrıldığını ve kaybolduklarını fark eden yerel rehberler yardım çağrısında bulundular.

dagcilik.jpeg

Çağrı sonrası Türkiye Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından arama kurtarma çalışmaları başladı. 

ZİRVE TIRMANIŞI SONRASI KAYIP!

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Bir grup dağcı, Ağrı Dağı’ndaki zirve tırmanışlarını tamamladıktan sonra dönüş yolculuğuna geçti. 

Ancak dönüş yolculuğu sırasında, 4 bin 600 metre yükseklikte Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı isimli iki dağcının gruptan ayrıldığı fark edildi. 

Dağcıların kaybolduğu durumu anlayan grup, hemen yardım çağrısında bulundu.

Yerel rehberler, UMKE ve AFAD ekipleri kaybolan dağcıları bulmak için harekete geçti. 

SİS VE FIRTINA ZORLADI

Kaybolma olayının ardından, hava koşullarının zorlaşmasıyla birlikte bölgedeki sis ve fırtına arama çalışmalarını etkiledi. 

Dün akşam saatlerinde havanın düzelmesiyle birlikte, yerel rehber Barzani Ceylan zirveye doğru tırmanmaya başladı.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Ancak, havanın düzelmesiyle birlikte yerel rehber Barzani Ceylan, dün akşam saatlerinde zirveye doğru yapmış olduğu tırmanış sırasında 4 bin 900 metre yükseklikte; kayıp dağcılar Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı'nın cansız bedenlerine ulaştı. 

Durumun hemen AFAD ekiplerine bildirilmesi üzerine, dağcıların cansız bedenlerini indirmek amacıyla kurtarma çalışmalarına başlandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMALI

Dağcılık faaliyetlerinin güvenliği ve dağcılara yönelik alınacak önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne seren bu olay; Ağrı Dağı gibi zorlu ve tehlikeli bölgelerde ekibin tamamının kontrol altında tutulması, bu tür acı olayları önlemek için hayati önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler