1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Okullarda Uyum Haftası Başladı
YÖK'ten Yenilikçi Karar.. İkinci Öğretim Programları Tarih Oluyor!

YÖK'ten Yenilikçi Karar.. İkinci Öğretim Programları Tarih Oluyor!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'Devlet Üniversiteleri'ndeki ikinci öğretim programlarının kapatılacağını açıkladı.

A+A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'Devlet Üniversiteleri'ndeki ikinci öğretim programlarının kapatılacağını açıkladı.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDEKİ İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KAPATILIYOR 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; YÖK, devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam kontenjanın korunacağını belirtti.

YÖK, kapatılan programların kontenjanlarının yeni istihdama odaklı programlara aktarılarak toplam kontenjanı koruduğunu belirtti. Geçen yıla göre toplam kontenjan sayısında herhangi bir düşüş olmadığı vurgulandı.

TOPLAM KONTENJAN KORUNUYOR DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE

Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına son verilmesi kararı, toplam kontenjanın korunacağı belirtildi. Geçen sene 1308 ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleşmişti.

EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM: YENİ PROGRAMLAR YOLDA

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılmasının, yeni istihdama uygun ve geleceğin mesleklerine yönelik programları teşvik etmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

GEÇEN YIL KAPATILAN PROGRAMLARIN YERİNE YENİLERİ AÇILACAK

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmak için devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarını kapatmaya karar verdik. Yerine gelecek yeni programlar istihdama uygun olacak" dedi. Özvar aynı zamanda vakıf üniversitelerinin de gelecek planlamalarını bu doğrultuda yapmaları gerektiğini vurguladı.

KONTENJANLAR AZALTILMAYACAK, YENİ PROGRAMLAR AÇILACAK

YÖK, dönüşüm sürecinde devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam kontenjanın korunduğunu açıkladı. Geçen yıla göre kontenjan sayısında herhangi bir düşüş olmayacak. Kapatılan programların yerine yeni istihdama odaklı programlar açılacak ve bu sayede yaklaşık bir milyon kontenjan korunmuş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.