1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Kars'ta Bir İlkokul Yandı
YKS'nin İkinci Oturumu.. 'Kars ve Türkiye Geneli'nde AYT Heyecanı!

YKS'nin İkinci Oturumu.. 'Kars ve Türkiye Geneli'nde AYT Heyecanı!

Kars'ta ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), başarıyla tamamlandı.

A+A-

Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girdi.

Kars'ta gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), başarıyla tamamlandı.

SINAV BAŞLADI, ADAYLAR TER DÖKTÜ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; bugün (9 Haziran) sabahın erken saatlerinde başlayan ve 7 bin 432 adayın katılım gösterdiği AYT, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

ÖĞRENCİLER SINAV İÇİN OKULLARDA

Öğrenciler, sınavın yapılacağı okullara sabahın erken saatlerinde geldi. Görevliler ve polis ekipleri tarafından karşılanan öğrenciler, üst aramalarının ardından sınav salonlarına alındı.

36 BİNA, 430 SALONDA SINAV HEYECANI

Kars'ta toplam 36 bina ve 430 salonda düzenlenen AYT, saat 10.15’te başladı ve öğrencilerin geleceği için önemli bir adım oldu.

ÖĞLEDEN SONRA YDT SINAVI 

AYT'nin ardından öğleden sonra yapılacak olan Yabancı Dil Testi (YDT) için ise 528 öğrenci sınava katılacak.

..haberin uzantısı

AYT SINAVI

AYT, yani Alan Yeterlilik Testi, Türkiye’de üniversiteye giriş için yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) içindeki ikinci oturumdur. 

AYT, öğrencilerin lise düzeyindeki bilgilerini ve alanlarındaki yeterliliklerini ölçmek için tasarlanmıştır. AYT’de, öğrencilere tek bir kitapçık verilir ve bu kitapçıkta tüm puan türlerine ait testler bulunur.

AYT sınavında, genellikle 11. ve 12. sınıf konuları ağırlıklı olmak üzere, bazen 9. ve 10. sınıf konularından da sorular yer alabilir.

Öğrenciler, sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türleri ile alım yapan lisans bölümlerine yerleşmek istiyorlarsa bu sınava girmek zorundadırlar.

AYT’de öğrenciler, hesaplanmasını istedikleri puan türüne göre sorumlulukları olan testlerden sorumlu tutulurlar.

AYT sınavına, lise son sınıf öğrencileri, liseden mezun olmuş öğrenciler ve hatta üniversite öğrencileri de girebilir.

AYT puanı, TYT puanını etkilemez, ancak TYT puanı AYT puanını etkileyebilir.

AYT’de başarılı olmak için öğrencilerin TYT’den belirli bir baraj puanını geçmiş olmaları gerekmektedir.

AYT sınav sistemi, 40 Matematik, 40 Türkçe, 40 Fen Bilimleri ve 40 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 160 soru içerir ve 180 dakika süresi vardır.

AYT puanının hesaplanmasında, AYT’nin %60’ı ve TYT’nin %40’ı dikkate alınır.

AYT’de 180 baraj puanını geçen öğrenciler, 4 yıllık üniversite yani lisans programlarına tercih yapabilirler. 

..ilgili haber

ÖSYM, SORU VE CEVAP ANAHTARINI YAYINLADI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlandı. 

ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre, dün yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile bugünkü Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) yanı sıra Yabancı Dil Testi (YDT) temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına ‘ÖSYM'nin internet sitesi’ndeki bağlantıdan ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler