1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Kar Yağışı Etkisini Sürdürüyor
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı.. Öğrenciler ve Öğretmenler Yeni Bir Maceraya Adım Attı!

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı.. Öğrenciler ve Öğretmenler Yeni Bir Maceraya Adım Attı!

Yeni bir eğitim-öğretim dönemiyle birlikte, Türkiye’deki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmen için ders zilleri çalmaya başladı.

A+A-

Yeni bir eğitim-öğretim dönemiyle birlikte, Türkiye’deki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmen için ders zilleri çalmaya başladı.

Yaz tatilinin ardından okullar açıldı ve öğrenciler, 8 Kasım’da başlayacak birinci dönem ara tatiline kadar heyecan dolu bir maratona giriş yaptı.

UYUM EĞİTİMİ VE REHBERLİK ÇALISMALARI

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için geçen hafta uyum eğitimi düzenlendi. Bu kapsamda, yeni eğitim hayatına adım atan miniklerin okula alışmaları için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Ortaokula geçecek öğrenciler için de bu hafta özel rehberlik çalışmaları yapılacak. Öğrencilerin bu süreçte kendilerini daha güvende hissetmeleri ve öz güvenlerini artırmaları amaçlanıyor.

YENİ MÜFREDAT UYGULAMAYA GİRDİ

Bu yıl eğitim sisteminde önemli yenilikler hayata geçiriliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, anasınıfı ile 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanan yeni müfredat, eğitimde bir devrim niteliği taşıyor. Ders içeriklerinin yüzde 35 oranında sadeleştirilmesi, öğrencilerin daha etkin bir şekilde öğrenim görmelerini sağlayacak. Ayrıca, bu yıl Bakanlık tarafından hazırlanan "beceri örgüsü" temalı ders kitapları da ilk kademelerde okutulacak.

E-OKUL SİSTEMİYLE YENİ DÖNEM

Öğrencilerin ilkokul birinci sınıf şube ve öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubeleri, ilk kez e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlendi. Bu sistem, öğrenci yerleştirme sürecini daha şeffaf ve hızlı hale getirirken, aileler için de işleri kolaylaştırıyor. Bakanlık, okul-aile birlikteliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" adlı yeni bir platform da oluşturdu.

ORTAK SINAV UYGULAMASI GENİŞLETİLDİ

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde başlatılan ortak sınav uygulaması, bu yıl daha kapsamlı bir şekilde hayata geçirilecek. Bu adım, eğitimde standartların artırılması adına önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Öğrencilerin gelecekteki akademik başarıları için kritik bir dönem olan bu sınav, eğitim sisteminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacak.

ARA TATİL VE İLERİDEKİ TAKVİM

Öğrenciler, 8 Kasım’da başlayacak olan bir haftalık ara tatilin ardından 17 Ocak’ta ilk dönemi tamamlayacaklar. İkinci dönem ise 3 Şubat'ta başlayacak ve 20 Haziran’da yılsonu karneleri dağıtılacak. Ayrıca, 28 Mart itibarıyla yine bir haftalık bir ara tatil daha uygulanacak. Öğrenciler, bu dönemdeki sıkı eğitim programının ardından dinlenme fırsatı bulacaklar.

..haberin uzantısı

KARS

2024-2025 eğitim öğretim yılında Kars genelinde 639 okul da 3 bin 418 öğretmen ve 57 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; Kars’ta da 57 bin 500 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kapsamında Zübeyde Hanım İlkokulu’nda düzenlenen törene; Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Belediye Başkanı MHP’li Ötüken Senger ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ardından, yılın ilk ders zilini çalan yöneticiler, öğrencilerin eğitim yolculuğuna güç katmanın heyecanını paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.