VEMTED'in Yeni Dönemi.. Yavuz Öztürkler Yeniden Başkan Seçildi!

VEMTED'in Yeni Dönemi.. Yavuz Öztürkler Yeniden Başkan Seçildi!

Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Kars merkezli Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği'nin (VEMTED) önceki gün gerçekleşen genel kurulunda yeniden başkan olarak seçildi.

A+A-

Türkiye'de üreme biyoteknolojisini hayvancılık endüstrisinde ve veterinerlik bilimi alanında geliştirmeyi amaçlayan Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği (VEMTED), 2'nci Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Kars merkezli Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği'nin (VEMTED) önceki gün gerçekleşen genel kurulunda yeniden başkan olarak seçildi.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Türkiye'de hayvancılık endüstrisinde ve veterinerlik bilimi alanında üreme biyoteknolojisini geliştirmeyi hedefleyen bir kuruluş olarak Haziran 2021'de kurulan Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği (VEMTED), 2'nci Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi ve yeni yönetim kurulu üyelerini seçti.

PROF. DR. YAVUZ ÖZTÜRKLER YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ 

Yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, tekrar başkan olarak seçildi.

Genel Kurul sonrası dernek yönetim kurulu kendi arasında, "Prof. Dr. Yavuz Öztürkler'in Başkan, Prof. Dr. Cihan Kaçar'ın Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Savaş Yıldız'ın Genel Sekreter, Prof. Dr. Semra Kaya'nın Sayman ve Doç. Dr. Mushap Kuru da Asıl Üye" olarak görev dağılımı yaptı. 

Öztürkler, tekrar başkan seçilmesi üzerine tüm üyelere teşekkür ederek, çalışmalarına devam edeceğini ve meslektaşlarının güvenine layık olmaya gayret edeceğini belirtti.

EMBRİYO TRANSFER TEKNOLOJİSİNİN ÖNEMİNE VURGU

Öztürkler, ülkemiz hayvancılığının gelişimi için embriyo transfer teknolojisinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bazı gelişmiş ülkelerin bu teknolojiyi tohumlamaya tercih ettiğini belirtti. 

VEMTED'in uluslararası alandaki partneri olan Uluslararası Embriyo Teknoloji Derneği IETS'e referans gösteren Öztürkler, derneğin ulusal ve uluslararası embriyo transfer projelerine destek verdiğini ve meslektaşlarının mesleki donanımlarına katkı sağladığını bildirdi.

veteriner.jpg

YENİ DÖNEM KURULLARI

VEMTED'in yeni dönem yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

ASIL YÖNETİM KURULU / Prof. Dr. Yavuz Öztürkler - Başkan, Prof. Dr. Cihan Kaçar - Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Savaş Yıldız - Genel Sekreter, Prof. Dr. Semra Kaya - Sayman, Doç. Dr. Mushap Kuru - Asıl Üye.

YEDEK YÖNETİM KURULU / Prof. Dr. Ali Doğan Ömür - Yedek Üye, Dr. Öğr. Ü. Necdet Cankat Lehimcioğlu - Yedek Üye, Dr. Uğur Kara - Yedek Üye, Arş. Gör. Muhammet Can Kılıç - Yedek Üye, Vet. Hek Hasan Mutlu - Yedek Üye.

DENETİM KURULU / Dr. Öğr. Üyesi Nail Tekin Önder - Başkan, Dr. Öğr. Üyesi Murat Can Demir - Başkan Yardımcısı, Dr. Öğr. Üyesi Taygun Gökdemir - Sayman.

YEDEK DENETİM KURULU / Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Karadağ - Yedek Üye, Arş. Gör. Merve Sena Kumcu - Yedek Üye, Arş. Gör. Oğuzhan Şahin - Yedek Üye

ONURSAL ÜYELER / Prof. Dr. İrfan Kamuran İLERİ, Prof. Dr. Tayfur BEKYÜREK.

VEMTED'in yeni dönemdeki çalışmaları ve hedefleri, embriyo transfer teknolojisinin hayvancılık sektöründeki rolüne dair yapılan vurgularla şekillenmeye devam edeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.