1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'TKDK Destekleri'nde Yeni Dönem.. Karslı Yatırımcılara Büyük Fırsat!
Diplomatik Adımlar.. Adem Çalkın'ın 'TBMM Komisyonu'yla Çin Ziyareti!

Diplomatik Adımlar.. Adem Çalkın'ın 'TBMM Komisyonu'yla Çin Ziyareti!

Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak Çin'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

A+A-

Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak Çin'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Adem Çalkın, Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve diğer komisyon üyeleriyle birlikte, Çin Halk Cumhuriyeti Shenzhen Parlamentosu yetkililerini ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri görüştüler.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak, Çin'e gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü.

ÜLKELER ARASI İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye ve Çin arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi konuları ele alındı.

Her iki ülke için de faydalı olabilecek iş birliği alanlarını değerlendirildiği toplantının, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesine katkı sağlaması umut ediliyor.

KARS MİLLETVEKİLİ ÇALKIN'IN ÇİN ZİYARETİ

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; Kars Milletvekili Adem Çalkın, Çin ziyaretinin her iki ülke için de hayırlara vesile olmasını diledi. Görüşmelerin, Türkiye-Çin ilişkilerinin daha da güçlenmesine ve iki ülkenin ortak geleceğinin inşa edilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

Türkiye ve Çin, stratejik ortak olarak kabul ediliyor ve ekonomik, ticari, kültürel ve diplomatik alanlarda yakın iş birliği içerisindeler. Kars Milletvekili Çalkın'ın Çin ziyareti, bu iş birliğinin daha da derinleşmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yapılan görüşmelerde, Türkiye-Çin iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak geleceğin inşa edilmesi konuları ele alındı. Ziyaretin, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin daha da ilerlemesine katkı sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.