1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 'Boz Ayı'nın Tel Örgü Mücadelesi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Kars Ziyareti.. Birlik ve Dayanışma Vurgusu!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Kars Ziyareti.. Birlik ve Dayanışma Vurgusu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kars’a gerçekleştirdiği ziyaretle hem iş dünyasıyla buluştu hem de önemli açılışlara katıldı.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kars’a gerçekleştirdiği ziyaretle hem iş dünyasıyla buluştu hem de önemli açılışlara katıldı.

Bölge programları kapsamında Kars’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bir dizi açılış ve programa katıldı.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) daveti üzerine önceki gün (14 Ağustos) Kars’a gelen Hisarcıklıoğlu, düzenlenen bir çok programa ve açılışa katılarak önemli mesajlarda bulundu.

TOBB ARABULUCULUK VE UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM MERKEZİ’NİN AÇILIŞI

Ziyaretinin en önemli noktalarından biri, Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'nin açılış töreniydi.

tobb-001.jpeg

Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, bu merkezlerin amacını ve sağladığı avantajları vurguladı. Mahkemelerde ortalama 2 yıl süren davaların, arabuluculuk ile 20 gün içinde sonuçlandığını belirterek, bu sistemin iş dünyası için büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, "Hukuk mücadelelerinizde yargılama sürecini kısaltmak için Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'ni kurmuş bulunmaktayız" dedi.

EKONOMİYE DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ’NDE BİRLİK MESAJI

Hisarcıklıoğlu, "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"nde de Kars iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada, Karslılara birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Bir kimseyi etnik kökeninden, mezhebinden, inancından, farklı siyasi görüşünden dolayı öteki diye görmeyin. Bizim zenginliğimiz bu farklılıklardır" dedi.

Tüm toplumların ortak akıl etrafında birleşmesi gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, "Birlikte hareket etme kültürünü geliştirelim, bu toplumların kazandığı bir anlayıştır" ifadelerini kullandı.

KARS'TA ÖDÜL TÖRENİ VE GELECEK VİZYONU

Törenin ardından, Kars’ta 40 yıldan fazla süredir odaya kayıtlı olan ve kentin ekonomisine katkı sunan üyelere plaket verildi. Plaket dağıtımı, Hisarcıklıoğlu, Kars Valisi Ziya Polat ve Belediye Başkanı Ötüken Senger’in katılımıyla gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler