1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay’da ‘Koyun’ Gerginliği
TKDK'dan Yeni Destek Programları.. Yatırımcılara Büyük Fırsat!

TKDK'dan Yeni Destek Programları.. Yatırımcılara Büyük Fırsat!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, kurumun destekleriyle ilgili güncel bilgileri paylaştı. 

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, kurumun destekleriyle ilgili güncel bilgileri paylaştı. 

2024 yılı itibarıyla, çeşitli sektörlere yönelik yeni çağrı ilanlarının açıldığını duyurdu. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, kurumun güncel çağrı ilanları ve destek programlarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, 2024 yılı içerisinde birçok sektörden yeni fırsatların yatırımcılara sunulduğunu duyurdu.

TKDK'DAN YATIRIMCILARA BÜYÜK DESTEK FIRSATLARI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, 28 Haziran 2024 tarihi itibariyle IPARD III Programı kapsamındaki 2. Başvuru Çağrı İlanı’nın yayınlandığını açıkladı. 

Bu çağrı ile birlikte kapalı alan yatırımlarının yanı sıra, tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, çiçek soğanları, mantar ve misel gibi ürünlere de destek verilecektir. 

Ayrıca arıcılık, ana arı yetiştiriciliği, kovan üretimi, bal ve diğer arı ürünlerinin işlenmesi gibi alanlarda da yatırım desteği sağlanacak.

tkdk-001.jpeg

YATIRIM ALANLARI VE DESTEKLER

Güre, şöyle devam etti: "Yatırımlar arasında ahşap işleme, metal işleme, taş işleme gibi zanaatkârlık faaliyetleri, süt ve et işleme, yerel yiyecekler ile kırsal turizm projeleri de yer alıyor." Bunun yanı sıra; tatlı ve tuzlu sularda yetiştirilen su ürünleri yetiştiriciliği, üretici örgütleri için makine parkları kurulumu ve yenilenebilir enerji yatırımları için de hibe imkânları sunuluyor.

DESTEK BÜTÇELERİ VE BAŞVURU TARİHLERİ

2. Çağrı için toplam destek bütçesi 80 milyon Euro olarak belirlenmişken, uygun harcama tutarı 500.000 Euro’ya kadar başvuruları kapsamaktadır. Başvurular temmuz ayı içerisinde kabul edilmeye başlanmış olup, projelerin sisteme yüklenme son tarihi 13 Eylül, il koordinatörlüğüne teslim için ise 27 Eylül'dür.

HAYVANCILIK PROJELERİ İÇİN YENİ DAHİLİ ÇAĞRI

31 Temmuz tarihinde, hayvancılıkla ilgili 3. Başvuru Çağrı İlanı yayımlandı. Bu çağrı ile büyükbaş ve küçükbaş süt, besi çiftlikleri, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere destek sağlanacak. Bu çağrının toplam bütçesi ise 90 milyon Euro olup, uygun harcama tutarı süt ve besi çiftliklerinde 750.000 Euro, diğer alanlarda sektöre göre değişiklik göstermektedir. Başvurular 16 Eylül'den itibaren alınacak.

YENİ PROJELER İÇİN 5. ÇAĞRI İLANI

29 Ağustos tarihinde yayımlanan 5. Başvuru Çağrı İlanı ile açık alanda tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, çiçek soğanları, fide-fidan ve yem bitkileri yetiştiriciliğine de destek verilecektir. Bu çağrının toplam destek bütçesi 12 milyon Euro olup, uygun harcama tutarı en fazla 500.000 Euro’dur. Başvurular 1 Kasım itibarıyla kabul edilecek.

HAZIRLIK İÇİN GEREKEN HER ŞEY MEVCUT

Hibe oranları proje ve başvuru sahibinin özelliklerine göre %60 ila %75 arasında değişmektedir. Ayrıca söz konusu yatırımlar KDV gibi vergilerden muaf tutulacağı kaydedildi.

Kars ve Iğdır illerinin kalkınması adına büyük fırsatlar sunan bu çağrıların yatırımcılar için faydalı olacağı öngörülmektedir. 

Bekir Güre, başvuru çağrı ilanlarının Kars ve Iğdır başta olmak üzere tüm yatırımcılar ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.