1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars ve Gümrü’de ki Kültürel Miras
'TKDK Destekleri'nde Yeni Çağrı Dönemi.. Karslı Yatırımcılara Büyük Fırsat!

'TKDK Destekleri'nde Yeni Çağrı Dönemi.. Karslı Yatırımcılara Büyük Fırsat!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, TKDK'nın 28 Haziran 2024 tarihinden itibaren IPARD 3 Programı'nın 2'inci Başvuru Çağrı İlanı'na çıktığını duyurdu.

A+A-

TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, Kurumun 28 Haziran 2024 tarihi itibari ile IPARD 3 Programı’nın 2'inci Başvuru Çağrı İlanı'na çıktığını açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, TKDK'nın 28 Haziran 2024 tarihinden itibaren IPARD 3 Programı'nın 2'inci Başvuru Çağrı İlanı'na çıktığını duyurdu.

'ÇAĞRI İLANI'NIN KAPSAMI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Koordinatör Güre, bu çağrı ilanıyla desteklenecek yatırım alanlarını şu şekilde açıkladı:

  • Tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri ve çiçek soğanı, mantar ve misel, fide – fidan, yem bitkileri, solucan gübresi ile bu ürünlerin işlenmesine yönelik yatırımlar
  • Arıcılık, ana arı yetiştiriciliği, kovan üretimi, bal ve diğer arı ürünlerinin işlenmesi paketlenmesine yönelik yatırımlar
  • Ahşap işleme, metal işleme, taş işleme gibi zanaatkârlık faaliyetleri ile et işleme, süt işleme, yerel yiyecekler gibi katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar
  • Kırsal turizm projeleri, özellikle yeme içme ve konaklama tesisleri
  • Tatlı ve tuzlu sularda yetişen bazı balık ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar
  • Üretici örgütleri ile ziraat odalarına özel makine parkları kurulumu
  • İşletmenin kendi ihtiyacını karşılamak üzere üretilecek yenilenebilir enerji yatırımları

DESTEK BÜTÇESİ VE ŞARTLARI

Koordinatör Güre, çağrı ilanının toplam destek bütçesinin 80 milyon Euro olduğunu ve uygun harcama tutarı 500.000 Euroya kadar olan başvuruların destekleneceğini belirtti.

Hibe oranının proje ve başvuru sahibinin özelliklerine göre %60 ila %75 arasında değişeceğini ve yatırımların KDV'den muaf olacağını vurguladı.

tkdk.jpeg

BAŞVURU SÜRECİ VE TAKVİMİ

Başvuruların 12 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacağını ve Online Proje Başvuru Sistemi'nin 16 Ağustos 2024 saat 18.00'de kapanacağını aktaran Güre, başvuruların il koordinatörlüğüne teslimi için son tarihin 29 Ağustos 2024 olduğunu duyurdu.

BÖLGE KALKINMASINA BÜYÜK KATKI

Koordinatör Güre, Kars ve Iğdır illerinin kalkınması adına büyük bir fırsat olan bu çağrı ilanıyla yatırımcıların verilebilen hibelerden en yüksek düzeyde faydalanacağını umduklarını belirterek, çağrı ilanının bölge ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.