Thy Pilotlarının Serbest Bırakılacağı İddiası

Thy Pilotlarının Serbest Bırakılacağı İddiası

Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile Suriye’nin Azez kentinde kaçırılan 9 Lübnanlı hacının serbest bırakılacağı yönündeki iddialar üzerine, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda sessiz bekleyiş sürüyor.

A+A-

- Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile Suriye’nin Azez kentinde kaçırılan 9 Lübnanlı hacının serbest bırakılacağı yönündeki iddialar üzerine, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda sessiz bekleyiş sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, 20 ay önce Halep’in Azez ilçesi yakınlarında 11 Lübnanlı, Suriyeli muhalifler tarafından kaçırılmış, Türkiye'nin de devreye girmesiyle geçen ay 2 Lübnanlı serbest bırakılmıştı.

9 Ağustos 2013 tarihinde Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağının pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın kaçırılmasından sonra Türkiye devreye girerek, iki pilotun serbest bırakılması için girişimlerde bulundu.

Lübnan’da kaçırılan THY pilotları Ağca ve Akpınar ile Azez’de tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılacağının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Lübnanlı yetkililer tarafından açıklanması üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bekleyiş başladı.

Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı (Babul Selam) karşısında bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bekleyiş devam ederken, sınır kapısının Suriye tarafından kapatılması nedeniyle özel izni olanlar ve pasaportu bulunan Suriyeliler az da olsa Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan giriş çıkış yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.