1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!
Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!

Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı olarak yüzde 50’de sabit tutma kararı aldı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini değiştirmeyerek üçüncü kez yüzde 50'de sabit tuttu.

MERKEZ BANKASI FAİZ ORANINI ÜÇÜNCÜ KEZ YÜZDE 50'DE SABİT TUTTU 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; TCMB, polika faizini üçüncü kez üst üstte değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit bıraktı. Piyasanın beklentisi ise faiz oranlarının bugün sabit kalacağı yönündeydi.

4 BİN 150 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI YAPILDI

Merkez Bankası, son 8 toplantıda toplam 3 bin 650 baz puan faiz artışını gerçekleştirdikten sonra haziranda 650, temmuzda 250, ağustosta 750, eylülde 500, ekim ve kasım aylarında da 500'er, aralık ve ocak aylarında ise 250’şer baz puan daha artış yapmıştı. Bu ay faiz oranını sabit tutmasıyla birlikte son 1 yılda toplamda 4 bin 150 baz puanlık faiz artışı yapılmış oldu.

ENFLASYON VE EKONOMİK GÖSTERGELER ÜZERİNDEKİ İZLENİM

Kurul, enflasyonun ana eğilimindeki zayıflamanın mayıs ayında geçici bir kesintiye uğradığını belirtti. Yakın dönemdeki ekonomik göstergeler, yurt içi talebin halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte yavaşladığını gösteriyor. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve diğer faktörler, enflasyon beklentilerini canlı tutuyor. Kurul, enflasyon beklentilerini yakından takip ederek politika kararlarını belirleyeceğini vurguladı.

MERKEZ BANKASI'NDAN PARASAL SIKILAŞTIRMA AÇIKLAMASI

TCMB, faiz kararı sonrasında parasal sıkılaştırma politikasını sürdüreceğini belirterek enflasyon üzerindeki risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergileyeceğini duyurdu. Kurul, enflasyonun düşüş trendinin belirgin ve kalıcı hale gelmesi haline dek sıkı para politikasının devam edeceğini açıkladı.

GENEL SEÇİMLER VE ENFLASYON HEDEFLERİ

Geçen yıl gerçekleşen genel seçimlerin ardından TCMB, politika faizini toplamda 4 bin 150 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

TCMB'nin yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 3,8 olarak belirlenmişken, mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 75,45'e kadar yükselmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.