1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Sağanak Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu
TBMM'de Yumruklu Saldırı.. DEM Parti Kars Milletvekili Koçyiğit Yaralandı!

TBMM'de Yumruklu Saldırı.. DEM Parti Kars Milletvekili Koçyiğit Yaralandı!

TBMM’de Can Atalay oturumu esnasında AK Partililer Ahmet Şık’a yumrukla saldırdı; saldırıyı engellemek isteyen DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği "vekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir" kararını görüşmek üzere olağanüstü bir oturum düzenledi.

TBMM’de Can Atalay oturumu esnasında AK Partililer Ahmet Şık’a yumrukla saldırdı; saldırıyı engellemek isteyen DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı.

Ancak, bu oturum, AK Parti milletvekillerinin muhalefet üyelerine yönelik toplu bir saldırısıyla gölgelendi.

MECLİS'TE YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARI

Oturum sırasında TİP milletvekili Ahmet Şık, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" ifadelerini kullanarak AK Parti sıralarına tepki gösterdi.

Bu açıklamanın ardından gerilim tırmandı. Şık, "Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır" diyerek AK Parti milletvekillerini hedef aldı. Bu sözler, hemen ardından kavganın patlak vermesine neden oldu.

Kavga sırasında, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık’a yumruk attı. Bu hareket, muhalefet milletvekilleri ile AK Partililer arasında daha geniş çaplı bir çatışmanın yaşanmasına sebep oldu. Çatışmanın ortasında kalan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı. Mücadele sırasında, yere kanlar aktı ve özel güvenlik görevlileri merdivenler üzerinde biriken kanları temizlemek zorunda kaldı.

MECLİS'TE ŞIDDETE TEPKİLER

DEM Partili Nevroz Uysal Aslan, Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yapılan saldırıyı kınayarak, "Burada ahkam kesenler bir kadının kaşını yardı. Görsünler… Meclis bu mu, halkın iradesi bu mu?" diyerek tepkisini dile getirdi.

KOÇYİĞİT’TEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Meclis revirinde tedavi edilen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in maruz kaldığı saldırı, yalnızca bir siyasi gerginlik olayı değil; aynı zamanda planlı ve bilinçli bir saldırı olarak nitelendirildi.

Koçyiğit, saldırının münferit bir durum olmadığını vurgulayarak, olayın arka planında yatan sistemli bir hedefli eylem olduğunu ifade etti.

Saldırının ardından yaşananları değerlendirirken, karşıt görüşteki bir milletvekiline yönelik gelişmelerin önceden tasarlandığına dikkat çeken Koçyiğit, “Verilen aranın ardından Ahmet Şık tekrar konuşmaya başladığında ben, AK Parti Grup Başkanı'nın yanına giderek bunu yapmamaları gerektiğini söyledim. İşin şiddete doğru gittiğini söyledim. Biz bunları söylerken arkadan Alpay'ın (AK Parti Milletvekili) Ahmet Şık'a doğru yürüdüğünü gördüm. Ben de araya girdim. Çok önceden kurgulanmış bilinçli bir saldırıydı. Bu münferit bir olay değildi. 'Biz bunlara saldıralım, linç edelim' diye bir saikle gelmişler. Bunun altını çizelim. Kesinlikle Alpay Özalan'ın ceza alması gerekiyor. Bunun içinden elimizden geleni yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.