1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Kayakla Oryantring Şampiyonası Sarıkamış’ta!
TBMM’de Tansiyon Yükseldi.. AK Parti ve CHP Arasında Sözlü Atışma!

TBMM’de Tansiyon Yükseldi.. AK Parti ve CHP Arasında Sözlü Atışma!

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile muhalefet milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önceki gün gerçekleşen Genel Kurul oturumu, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın muhalefet partilerine yönelik sözleri ve ardından yaşanan sert tepkilerle gündeme oturdu. 

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile muhalefet milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Çalkın, muhalefet milletvekillerine yönelik, "Bu gruplar çıkıyor AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE SERT SÖZLER!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Milletvekili Adem Çalkın, muhalefet milletvekillerini kastederek, "Bu gruplar çıkıyor AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor" şeklinde konuştu. 

Çalkın, muhalefetin ağzına gelenleri söylediğini ve AK Parti milletvekillerinin edebinden suskun kaldığını ifade etti.

CHP'DEN İTİRAZ VE ÖZÜR TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir, Çalkın'ın bu ifadelerine itiraz ederek, "Burada birilerini bilerek itham ediyorsa çıksın söylesin yoksa özür dilesin uyarı cezası verin, bunun üzerine Meclis çalışmaya devam edemez" dedi. 

Emir, Çalkın'ın açıklamasının Meclis'in çalışmalarını sekteye uğratacak nitelikte olduğunu belirtti ve gereken adımların atılmasını talep etti.

TARTIŞMA SONRASI GERİ ADIM

TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın da müdahalesiyle, Çalkın sözlerini geri aldı. 

Çalkın, "Meclisimizin salahiyeti için söylediğim söz maksadını aşmıştır, geri alıyorum" diyerek, sözlerinin Meclis'in saygınlığına zarar verdiğini kabul etti.

MECLİS'TE GERİLİM KLASİKLERİ

Yaşanan bu sözlü atışma, TBMM'nin siyasi atmosferindeki gerilimi ve partiler arası ilişkilerin hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

TBMM'deki bu tartışma, Türkiye'nin siyasi hayatında sıkça rastlanan gergin anların bir yansıması olarak kayıtlara geçti. 

Hem iktidar hem de muhalefet partileri, kendi pozisyonlarını korumak ve savunmak adına sert bir dil kullanabiliyor. 

Bu durum, Meclis'in demokratik işleyişinin bir parçası olarak kabul edilse de, milletvekillerinin birbirleriyle olan iletişim tarzının önemini ve etkili bir diyalog kurmanın gerekliliğini de hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.