1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Eşit Sağlık Hizmeti İçin Çağrı.. Koçyiğit'ten Sağlık Bakanı'na Sorular! 
Tarımda Güvenlik.. Elini 'Patos Kayışı'na Kaptıran Kadının Parmakları Koptu!

Tarımda Güvenlik.. Elini 'Patos Kayışı'na Kaptıran Kadının Parmakları Koptu!

Kars’ın Kocabahçe köyünde 31 yaşındaki M.B. adlı kadın, balya halindeki otları patos makinesinden geçirirken dikkatsizlik sonucu elini patos kayışına kaptırdı.

A+A-

Kars’ın Kocabahçe köyünde meydana gelen talihsiz bir olay, hem bölge sakinlerini hem de sağlık ekiplerini harekete geçirdi.

31 yaşındaki M.B. adlı kadın, balya halindeki otları patos makinesinden geçirirken dikkatsizlik sonucu elini patos kayışına kaptırdı.

Kars’ın merkezine bağlı Kocabahçe köyünde meydana gelen üzücü bir iş kazası sonucu 31 yaşındaki M.B. isimli kadın, tarımsal çalışmalarda kullanılan patos makinesiyle balya halinde olan otları işlerken, dikkatsizliği sonucu elini patos kayışına kaptırdı.

PARMAKLARINI KAYBETTİ!

Kars'ın merkez Kocabahçe köyünde meydana gelen talihsiz kaza, bölgedeki tarım faaliyetlerinde dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; olay, M.B. (31) adlı bir kadının, balya halinde olan otları patos makinesinden geçirirken elinin kayışa kaptırılması sonucu gerçekleşti. Korkutucu bir şekilde yaralanmaya neden olan kazanın etkisiyle M.B.’nin iki parmağı koptu.

Olayın hemen ardından, çevredekilerin durumu fark etmesiyle birlikte sağlık ekiplerine haber verildi. Hızla olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, M.B.’yi ambulansa alarak Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne sevk etti.

HASTANEDE İLK TEDAVİ VE İLERİ SEVK

Harakani Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavisi yapılan M.B.’nin durumu daha da ciddileşince, sağlık ekipleri tarafından Erzurum Bölge Hastanesi’ne sevkine karar verildi.

Kaza ile ilgili olarak hemen bir tahkikat başlatıldı. Yetkililer, patos makinesinin güvenlik önlemlerinin yeterince alınıp alınmadığını araştırmaya başladı.

Bu tür kazaların önüne geçmek için hem iş güvenliği konusunda farkındalığın artırılması, hem de makinelerin doğru kullanımı ile ilgili eğitimlerin verilmesi önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.