1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin: “Her Türlü Darbeye Karşıyız”
Suriye'den Türkiye'ye Çağrı.. 2011 Öncesi Duruma Geri Dönülmeli!

Suriye'den Türkiye'ye Çağrı.. 2011 Öncesi Duruma Geri Dönülmeli!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecine yönelik bir açıklama yaptı. 

A+A-

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşme süreciyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye yönelik ilişkilerin normalleşme çabasında, '2011 öncesi duruma dönülmesi' gerektiği ve samimiyet vurgusu yapıldı! 

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecine yönelik bir açıklama yaptı. 

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Dışişleri Bakanlığı, "Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik samimi çabalar gösteren dost ve kardeş ülkelere teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi sunar ve iki ülke arasındaki ilişkilerin doğal haline dönmesinin, 2011 öncesinde var olan duruma dönüşü gerektirdiğini vurgular" şeklinde ifadeler kullandı.

TİTİZ DAVRANIŞ VE OLUMLU YAKLAŞIMLAR!

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair art arda gelen açıklamalar ışığında, her zaman halklar ile Suriye'ye zarar veren hükümetlerin politikaları ve uygulamaları arasında belirgin bir ayrım yapma konusunda titiz davrandığını hatırlatmaktadır. Gerçekler ve olaylar bunu kanıtlamıştır" denildi.

İLİŞKİLERİN TEMEL İLKELERİ

Açıklamada, şu ifadeler de yer aldı: "Suriye, diğer devletlerin ilişkileri geliştirmeye yönelik çeşitli girişimlere olumlu yaklaşmıştır. Bu bağlamda Suriye, diğer devletlerin ilişkileri geliştirmeye yönelik çeşitli girişimlerine olumlu yaklaşmıştır. Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik girişimlere de olumlu yaklaşmıştır ve bu girişimlerin sonucunun medyatik bir amaç değil, somut gerçeklere dayanan ve devletler arasındaki ilişkileri belirleyen ilkeler üzerine inşa edilen bir süreç olmasını savunmaktadır."

SOMUT ADIMLARIN ÖNEMİ

Ayrıca, açıklamada şu çağrıda bulunuldu: "Herhangi bir girişim, ilişkilerin normal hale dönmesini sağlamak amacıyla açık ve somut temellere dayanmalıdır. Bu temellerin başında, yasa dışı olarak Suriye topraklarında bulunan güçlerin çekilmesi ve sadece Suriye'nin değil, Türkiye'nin de güvenliğini tehdit eden terörist gruplarla mücadele yer almaktadır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.