1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Covid-19 Dünya | Son Durum
Suriye Diplomasisi.. Esad, Türkiye ile İlişkilerde Somut Sonuçsuzlukları Açıkladı!

Suriye Diplomasisi.. Esad, Türkiye ile İlişkilerde Somut Sonuçsuzlukları Açıkladı!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamalarda, Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi çabalarının henüz bir sonuç vermediğini belirtti. 

A+A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamalarda, Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi çabalarının henüz bir sonuç vermediğini belirtti. 

Esad, Türkiye'nin Suriye topraklarındaki askeri varlığını sona erdirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Suriye’nin işgal edilen topraklardan çekilmesi ve teröre verdiği desteği durdurması gerekiyor" dedi.

BEŞAR ESAD’DAN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkileri düzeltme çabalarının, başta Rusya olmak üzere İran ve Irak'ın arabulucu rolüne rağmen somut bir sonuç getirmediğini dile getirdi.

"Girişimler, arabulucuların ciddiyetine ve isteğine rağmen, bahsetmeye değer hiçbir sonuç vermedi" diyen Esad, ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin, öncelikle bu ilişkilerin bozulmasına sebep olan nedenlerin ortadan kaldırılmasına bağlı olduğunu ifade etti.

EGEMENLİK VE ULUSLARARASI HUKUK VURGUSU

Esad, 'egemenlik' ilkesinin ilişkilerin onarılması için kritik olduğunu belirterek, "Egemenlik ve uluslararası hukuk, ilişkilerin onarılması konusunda ciddi olan tüm tarafların ilkeleriyle tutarlıdır" dedi.

Esad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığına dair Türkiye'nin durumu değiştirmesi gerektiğini tekrar etti ve "Çözüm açık sözlü olmak ve kibri değil hatayı tespit etmektir" diyerek, gelecekteki müzakereler için güvenilir bir referansa ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DAVETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Türkiye-Şam ilişkilerinde 'normalleşme' sürecine dair Beşar Esad ile olası bir görüşme için her an davette bulunabileceklerini ifade etmişti.

Erdoğan, "Esad bir adım attığında biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz" diyerek, ilişkilerin güçlenmesi için Türkiye'nin kapılarını açık tutabileceğini belirtmişti.

Esad’ın Türkiye’ye yönelik bu sert ifadeleri, bölgedeki gerilimin ve müzakerelerin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.