1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Sosyalist Yönetim'den Demokrasi Çağrısı.. Bolivya'da Darbe Girişimi!
'Sosyalist Yönetim'den Demokrasi Çağrısı.. Bolivya'da Darbe Girişimi!

'Sosyalist Yönetim'den Demokrasi Çağrısı.. Bolivya'da Darbe Girişimi!

Bolivya'da kabine değişikliği isteme gerekçesiyle Başkanlık Sarayını basan Genelkurmay Başkanı Zuniga ve ordu komutanlarının darbe girişimi bastırıldı. 

A+A-

Bolivya'da kabine değişikliği isteme gerekçesiyle Başkanlık Sarayını basan Genelkurmay Başkanı Zuniga ve ordu komutanlarının darbe girişimi bastırıldı. 

Bolivya'da Sosyalizme Doğru Hareketi (MAS) iktidarına karşı ayaklanarak bazı askeri birliklerle Başkanlık Sarayı'nı basmaya kalkan Genelkurmay Başkanı Juan Jose Zuniga'yı görevden alan Bolivya Başkanı Luis Arce yerine General Jose Wilson Sanchez'i atadı. 

Arce, silahlı kuvvetlere derhal kışlalarına dönme emri verdikten sonra girişimin elebaşısı olan  Juan Jose Zuniga'nın yanı sıra deniz ve hava kuvvetleri komutanlarını da görevden aldı.

..haberin öncesi

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, ordudan demokrasiye saygı göstermesini ve darbe girişimini sonlandırmasını istedi. 

Bolivya Devlet Başkanı Lucho Arce, demokrasiye saygı gösterme çağrısı yaparak, “Bolivya darbe girişimiyle karşı karşıya” dedi.

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da bir grup asker tarafından darbe girişimi gerçekleştiriliyor. 

BOLİVYA'DA ASKERİ DARBE GİRİŞİMİ: DEVLET BAŞKANI DEMOKRASİYE ÇAĞIRI YAPIYOR

Bolivya'nın başkenti La Paz'da bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ülkede endişe yaratıyor.

Bolivya Devlet Başkanı Arce, askerlerin devlet binalarının bulunduğu Plaza Murillo'da toplanması ve hükümet binasına giriş yapması sonrasında demokrasiye saygı çağrısında bulundu.

bolivya-001.jpeg

GÜNEY AMERİKA'DA GERİLİM: ASKERLER PLAZA MURILLO MEYDANI'NA İLERLİYOR

Bolivya'da ağır silahlı askerler ve zırhlı araçlar, Plaza Murillo'da toplanarak başkanlık sarayına ilerliyor. Tanklar ve askerler, meydanı tahliye ederek sivillere müdahale ediyor. Vatandaşlar göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla karşı karşıya kalıyor.

DEVLET BAŞKANI ARCE: "ASKERLER DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ"

Bolivya Devlet Başkanı Lucho Arce, yapılan düzensiz seferberliği kınayarak demokrasiye saygı çağrısında bulundu. Ulusal seferberlik ilan eden Arce, askerlere derhal görev yerlerine dönmeleri çağrısında bulundu.

YENİ KOMUTANLARDAN EMİR: BİRLİKLERİNİZE DÖNÜN

Darbe girişimi sırasında devlet başkanlığında düzenlenen törende atanan yeni komutanlar, askerlere birliklerine dönmeleri talimatını verdi. Merkez bankası rezervlerinin tükenmesi ve ekonomik sorunların artmasıyla ülkede huzursuzluk yaşanıyor.

EVO MORALES VE ULUSLARARASI KINAMALAR

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, darbe girişimine karşı halkı demokrasiyi savunmaya çağırdı. Avrupa Birliği ve birçok ülke, Bolivya'da yaşanan durumu kınarken Amerika Birleşik Devletleri ise sükûnet çağrısında bulundu.

2019'DAKİ DARBE SONRASI GERİ DÖNÜŞ

Bolivya'da 2019'daki tartışmalı seçimlerin ardından yaşanan siyasi kriz hatırlanırken, ülkede yaşanan son gelişmeler endişeye neden oluyor. Darbe girişimiyle sarsılan ülkede, demokrasi ve anayasa hukukuna verilen önem tekrar gündeme geliyor.

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok ülke, Bolivya’daki anayasal düzeni bozmaya yönelik girişimleri kınadı.

Bolivya'da Askeri Darbe Girişimi..

Bolivya'da Askeri Darbe Girişimi..

Bolivya'da Askeri Darbe GirişimiBolivya'nın başkenti La Paz'da bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ülkede endişe yaratıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.