1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ’de 9 Öğretim Üyesi Görevlerine İade Edildi
SMMMO'dan Çağrı.. Kars'ta e-Tebligat Konusunda Esnafa Önemli Uyarılar!

SMMMO'dan Çağrı.. Kars'ta e-Tebligat Konusunda Esnafa Önemli Uyarılar!

Kars Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), vergi dairesinin gönderdiği e-tebligatların ihmal edilmesi sonucu birçok esnafın mağdur olduğunu belirtti.

A+A-

Kars Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), vergi dairesinin gönderdiği e-tebligatların ihmal edilmesi sonucu birçok esnafın mağdur olduğunu belirtti.

Kars Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), vergi dairesinin gönderdiği e-tebligatların ihmal edilmesi sonucu birçok esnafın mağdur olduğunu belirterek, bu konuda bir farkındalık yaratmak için harekete geçti.

BAŞKAN TUNCAY AKDENİZ'İN UYARILARI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; SMMMO Başkanı Tuncay Akdeniz, esnafın e-tebligatları açmada ihmalkâr davrandığını ve bu nedenle süresi geçmiş tebligatlar yüzünden ciddi miktarda para cezalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 

Akdeniz, e-tebligat döneminin Tebligat Kanunu'nun 7/a maddesi ile başladığını hatırlatarak, vergi dairesinin bu yöntemle bildirimler yaptığını ve bazen esnaflardan bilgi ve belge talep ettiğini belirtti.

BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

Bu sorunun üstesinden gelmek için SMMMO, Kars Arabuluculuk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Av. Metin Öztürk'ün yardımıyla mali müşavir ve muhasebecilere yönelik bir seminer düzenledi. 

Önceki gün düzenlenen seminerin amacı, e-tebligat konusunda meslek mensuplarını bilgilendirmek ve esnaf ile muhasebeciler arasında oluşabilecek anlaşmazlıkları önlemekti.

MUHASEBECİLER ZOR DURUMDA

Akdeniz, e-tebligatların açılmamasının esnaf ile muhasebeciler arasında anlaşmazlıklara yol açtığını ve bu durumun her iki tarafı da zor durumda bıraktığını dile getirdi. 

Bu sorunu çözmek için SMMMO'nun bilgilendirme seminerleri düzenleme kararı aldığını açıkladı.

GELECEK ETKİNLİKLER!

İlk etapta mali müşavir ve muhasebecilere yönelik düzenlenen toplantının ardından; ikinci etapta ise, özellikle şirket sahibi esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısının Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile işbirliğiyle planlandığı belirtildi.

Kars'taki esnafların ve mali müşavirlerin e-tebligat konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği ve bu tür bilgilendirme toplantılarının önemini vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.