1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Siyasi Mirası ve İlişkileriyle Yücel Artantaş.. Meclis'te Duygusal Bir Anma! 
Siyasi Mirası ve İlişkileriyle Yücel Artantaş.. Meclis'te Duygusal Bir Anma! 

Siyasi Mirası ve İlişkileriyle Yücel Artantaş.. Meclis'te Duygusal Bir Anma! 

73 yaşında hayatını kaybeden CHP eski Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) cenaze töreni düzenlendi.

A+A-

CHP eski Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, TBMM’de düzenlenen tören sonrası toprağa verildi. 

CHP eski Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, 73 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi önemli siyasetçiler katıldı.

YÜCEL ARTANTAŞ İÇİN TBMM'DE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ankara'da böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Yücel Artantaş için TBMM’de düzenlenen törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra birçok milletvekili de katıldı. 

yucel-artantas.jpeg

Artantaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, görevliler tarafından TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önüne taşındı. Törende, Artantaş’ın hatırasına saygı duruşunda bulunulmasının ardından dua okundu.

ARTANTAŞ'IN CENAZE TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Meclis’teki anma töreninin ardından Yücel Artantaş’ın cenazesi, Ahmet Efendi Camisi'nde kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Yücel Artantaş, Iğdır’da doğmuş ve burada tanınmış bir siyasetçi olarak yaşamını sürdürmüştü.

GÜÇLÜ BİR KAMU YÖNETİMİ GEÇMİŞİ

Yücel Artantaş, 1951 yılında Iğdır'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra mali müşavirlik yapmaya başladı. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve SSK Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde de bulundu. 2002-2007 yılları arasında CHP'den Iğdır Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Artantaş, evli ve iki çocuk babasıydı. 

Siyasi kariyeri boyunca yürüttüğü çalışmalar ve halkla kurduğu ilişkiler, hem Iğdır halkı hem de Türkiye genelinde derin izler bırakan Yücel Artantaş, siyasi kariyeri ve hizmetleri ile halkın gözünde önemli bir yer edinmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.