1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu İlçede Yaşayanın Ömrü Uzun Oluyor
Sivas Katliamı.. 33 Aydın ve Sanatçının 'Onurlu Anısı'nın Yıl Dönümü!

Sivas Katliamı.. 33 Aydın ve Sanatçının 'Onurlu Anısı'nın Yıl Dönümü!

Sivas Katliamı'nda hayatlarını kaybeden 33 aydın ve sanatçı, bugün Sivas'ta düzenlenen törenlerle anılıyor.

A+A-

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta gerçekleşen Madımak Oteli’nin yakılması sonu yaşanan katliam, Türkiye tarihinin en acı ve trajik olaylarından biridir.

O gün, 33 aydın ve sanatçı, çağdaş düşüncenin ve özgürlüğün bedelini kanlarıyla ödediler.

Bu büyük trajedinin 31’inci yılında, Sivas'ta düzenlenen anma törenleri, hem bu değerli insanların hatıralarını yaşatmak hem de geçmişten ders çıkarmak adına büyük önem taşımaktadır.

ANMA TÖRENLERİ

Sivas Katliamı'nda hayatlarını kaybeden 33 aydın ve sanatçı, bugün Sivas'ta düzenlenen törenlerle anılıyor.

Avrupa'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği önünde toplanarak, katledilenler için semah döndü ve dualar okudu.

Ardından, Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirildi. Madımak Oteli önünde ise, anma töreni düzenlendi.

SİYASİ LİDERLERİN KATILIMI

Anma törenlerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

Ayrıca, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kürt siyasetçi Sabahat Tuncel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da törenlere katıldı.

YILLARIN ACISI

Yürüyüş boyunca, "Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek" ve "Sivas'ı unutma, unutturma" sloganları atıldı.

Türkiye'nin en acı ve trajik olaylarından biri olarak tarihe geçen Sivas Katliamı; 31 yıl geçmesine rağmen, hayatını kaybedenlerin anısı hala taze tutulmaktadır.

Sivas'ta düzenlenen anma törenleri, hem onların hatıralarını yaşatmak hem de gelecek nesillere geçmişten ders çıkarmaları için önemli bir fırsat sunmaktadır.

Siyasi liderlerin de katılımıyla gerçekleşen bu törenler, Sivas Katliamı'nın unutulmadığını ve mücadelenin devam ettiğini göstermesi açısından kıymetlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.