1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingöl’de Polis Aracına Bombalı Saldırı
Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan Tutuklandı

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan Tutuklandı

PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A+A-

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, PKK/KCK üyeliği soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Bakırhan, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve tutuklandı.  

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağrısı ve talimatı doğrultusunda Siirt'te birden fazla yasa dışı toplantı gösteri yürüyüşlerine katılarak örgüt lehine söz ve eylemde bulunmak, Siirt Belediyesi Başkanlığı adına tescilli araçları terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak, şeklinde birden fazla eyleme katılarak üzerine atılı suçu işlediğine yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller bulunması nedeniyle Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan gözaltına alınmıştır."

Tuncer Bakırhan

1970 yılında Kars ili Susuz İlçesi Kayadibi Köyünde doğdu. İlk/orta/lise öğrenimini Kars’ta tamamladı. Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat bölümünde Ekonomist olarak tamamladı. Siyasi yaşama HEP – DEP’ de gençlik kollarında görev alarak başladı. HADEP Kars il başkanlığı ve HADEP Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yaptı.  2002 yılında yapılan genel seçimlerinde Kars ilinde DEHAP milletvekili adayı oldu.  Milletvekili seçilmesine rağmen Parti olarak antidemokratik olan %10 seçim barajını geçemediği için seçilemedi. DEHAP Genel Başkanlığı yapan Bakırhan, DTP kurucular kurulu ve genel başkan yardımcılığı, BDP Dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. KCK tutuklamaları kapsamında 1,5 yıl cezaevinde kaldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler