Şiddetli Yağışlar Artvin'i Vurdu.. Hopa ve Arhavi'de Sel ve Su Baskınları!

Şiddetli Yağışlar Artvin'i Vurdu.. Hopa ve Arhavi'de Sel ve Su Baskınları!

Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, ani sel ve su taşkınlarına yol açtı. 

A+A-

Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, ani sel ve su taşkınlarına yol açtı. 

Meteoroloji verilerine göre, Arhavi’de yağış miktarı 80 kilogramın üzerine çıkarken, Hopa’da çay tarlasında mahsur kalan bir vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.

HOPA VE ARHAVİ'DE HAYAT DURDU

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; şiddetli yağış, Hopa ve Arhavi ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar suyla dolarken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı; yayalar için de yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Bazı köy yolları trafiğe kapandı ve heyelanlı bölgelerde, ekipler acil önlemler almak için çalışmalarına başladı.

TAŞAN DERELER VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Arhavi’de etkili olan şiddetli yağmurun ardından, Kapisre Deresi de bir kez daha taştı. Ekipler, su baskınları sonrası yağmur sularıyla kaplanan cadde ve sokakların temizlenmesi için yoğun bir çalışma yürütmeye başladı.

ÇAY TARLASINDA MAHSUR KALAN KADIN KURTARILDI

Hopa’nın Sundura mahallesinde, çay tarlasında çalışan 56 yaşındaki Bedriye Yarar, aniden bastıran yağış nedeniyle mahsur kaldı. Suların yükselmesi sonucu karşıya geçemeyen Yarar, durumu HOPAK ekiplerine bildirdi. Bölgeye ulaşan ekipler, Yarar’ı güvenli bölgeye ulaştırarak kurtarmayı başardı.

YAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR

Artvin'deki yağışların yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor. Yerel yönetimler, sel ve taşkın riskine karşı vatandaşları uyarıyor. Kentte olası tehlikelere karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.