Yasadışı Avcılık Yapanlar Suçüstü Yakalandı.. 'Şahin Avcıları'na Ağır Para Cezası!

Kars’ta yasa dışı şahin avcılığı yapan iki kişi, jandarma ve Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Kars’ta yapılan denetimlerde, yasadışı şahin avcılığı yapan iki kişi suçüstü yakalandı!

Kars’ın serin ve doğal güzelliklerle dolu havasında, doğal yaşamı tehdit eden olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Son dönemlerde avcılıkla ilgili yapılan denetimlerin artması sayesinde Kars’ta yasadışı şahin avcılığı faaliyetlerine yönelik etkili bir müdahale gerçekleşti.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; Kars’ta ekipler tarafından geçtiğimiz günlerde, yasa dışı şahin avcılığı yapan iki kişi suçüstü yakalandı.

SUÇÜSTÜ YAKALAMA ANLARI!

Kars’ta yasa dışı şahin avcılığı yapan iki kişi, jandarma ve Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü ekiplerinin işbirliğiyle yapılan operasyonlar iki kişi suçüstü yakalandı.

CEZA YAĞMURU!

Yakalanan şahin avcılarına, Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından toplam 86 bin 242 lira para cezası uygulandı.

Bu cezanın 26 bin 242 liralık kısmı, yasadışı avcılık faaliyetleri sebebiyle idari bir para cezası olarak belirlenirken, geriye kalan 60 bin lira ise canlı mühre olarak kullanılan 6 güvercin için tazminat olarak tahsil edildiği belirtildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK!

Son günlerdeki bir durum, bu tehditleri önleme konusunda ne kadar dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatırken, Kars’taki denetimlerin süreceği ve bu tür yasadışı faaliyetlerle etkin bir şekilde mücadele edileceği öğrenildi.

Kars’ın doğal zenginliğini korumak için özveriyle çalışan jandarma ve DKMP ekiplerinin denetimlerine devam edeceği ve bu tür yasadışı faaliyetlerle etkin bir şekilde mücadele edileceği öğrenildi.

Kars Haberleri

'Gaziler Günü'nde Anma Etkinlikleri.. Kars Protokolü, Gazilerle Bir Araya Geldi!
Kars'ta Asayiş.. 'Polis ve Jandarma'dan Başarılı Operasyonlar!
CHP'de Seçim Heyecanı.. Kars 'Gençlik Kolları' Başkanlık Seçimi Gerçekleşti!