'Tecride Karşı Özgürlük Mitingi'ne Yasak.. Bakırhan, Barışı Böyle Sağlayamazsınız!

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununa çözüm talebiyle düzenlenen "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi", yetkililer tarafından yasaklandı. 

Diyarbakır'da düzenlenmesi planlanan 'Tecride Karşı Özgürlük Mitingi', güvenlik gerekçesiyle yasaklandı. 

Miting, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununa çözüm talebiyle gerçekleştirilecekti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bu yasağa sert tepki gösterdi ve Türkiye'de barışın sağlanması için bu tür yasakların uygun olmadığını vurguladı.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununa çözüm talebiyle düzenlenen "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi", yetkililer tarafından yasaklandı. 

TECRİDİ KALDIRMAK İÇİN BİRLEŞTİLER

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; her yıl 9 Ekim'de gerçekleştirilen eylemler kapsamında, Abdullah Öcalan'ın tecrit uygulamalarına karşı Diyarbakır'da miting düzenlendi. 

Mitingin başlamasına kısa süre kala Diyarbakır dışından gelen pek çok partilinin girişleri polis tarafından engellendi.

DİYARBAKIR'DA TECRİDE KARŞI ÖZGÜRLÜK MİTİNGİNE YASAK

Miting alanı olan İstasyon Meydanı, güvenlik güçleri tarafından barikatlarla kapatıldı. 

Miting katılımcıları, Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde toplandı ancak polis ablukasına alındı.

HALAYLARLA TECRİDE DİRENİŞ

Engellemelere rağmen bir araya gelen binlerce kişi, "Tecrite hayır, barış hemen şimdi" sloganları eşliğinde bekleyişlerini sürdürdü. Kadınlar, zılgıtlar ve şarkılarla halay çekerek dayanışma sergiledi.

YASAĞA TEPKİ: "BARIŞI BÖYLE SAĞLAYAMAZSINIZ"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, mitingin yasaklanmasına sert bir şekilde karşı çıktı. 

Mitingde konuşan Tuncer Bakırhan, yasaklanmanın barış sağlamayacağını belirtti. 

"Bugün karşılaştığımız tablo, barış söylemleriyle çelişiyor" diyen Bakırhan, "İmralı'daki tecridin sonuçları ağırdır; ekonomi çökmüş, toplumsal gerginlikler artmıştır. Çözüm İmralı'dan ve Meclis'ten geçiyor" ifadelerini kullandı.

Bakırhan, konuşmasında, Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin ve Türkiye’nin ekonomik durumunun toplumsal gerginliklere yol açtığını dile getirdi. "Komplo ve tecrit başarılı olsaydı on binler burada seferber olmazdı," dedi.

İMRALI VE MECLİS'İN ROLÜ

Bakırhan, toplumsal barışın sağlanmasında İmralı ve TBMM'nin kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. "Tecrit politikalarıyla barış sağlanamaz," ifadesini kullandı.

DBP EŞ GENEL BAŞKANI’NDAN VURGULU MESAJ

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt sorununa dair çözümün İmralı'dan geçtiğini belirtti. 

Uçar, bu sorunun çözümünün, uluslararası güçlerin etkisinden bağımsız olarak, Türkiye’nin kendi iç dinamikleriyle ele alınması gerektiğini savundu.

ÖCALAN’DAN ÇÖZÜM VURGUSU

Öcalan'la en son görüşen avukat Rezan Sarıca, Abdullah Öcalan'ın “Kürt sorununu bir hafta içinde ortadan kaldırabilirim” şeklindeki sözlerine dikkat çekti. Sarıca, devletin bu süreçte üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Diyarbakır'daki bu önemli eylem, Türkiye'deki barış ve çözüm sürecinin yeniden tartışılmasına zemin hazırlarken; yetkililerin alacağı kararlar, hem Kürt sorununun çözümü hem de toplumsal barış açısından kritik bir rol oynayacağı kaydedildi.

Güncel Haberleri

Açık Radyo'dan Kamuoyuna Çağrı.. Basın Özgürlüğü İçin Sesimizi Yükseltelim!
Anter Anter İçin Taziye Ziyareti.. Bakırhan ve DEM Parti Heyeti Nusaybin'de!
Darbenin Götürdükleri.. Türkiye'nin 12 Eylül Bilançosu!