Tarihe Geçen Bir Şampiyonluk.. Jasikevici Liderliğinde Fenerbahçe'nin Zaferi!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi’nin son maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-72 skorla yenerek şampiyonluğunu ilan etti. 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi’nin son maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-72 skorla yenerek şampiyonluğunu ilan etti. 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi’nin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-72 mağlup ederek seriyi 3-1’e getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.

FENERBAHÇE BEKO ŞAMPİYONLUĞU İLAN ETTİ 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; önceki akşam Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen mücadelede, Fenerbahçe Beko Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı beşiyle sahaya çıktı. 

Maçın başında Dyshawn Pierre ve Wilbekin’in üç sayılık basketleriyle Fenerbahçe, A. Efes karşısında 11-0’lık bir seri yakaladı ve maçın tonunu belirledi.

EFES’İN GERİ DÖNÜŞÜ VE İLK YARI

Anadolu Efes, Rodrigue Beaubois’in üç sayılık basketleriyle geri dönüş yaptı ve Elijah Bryant ile Larkin’in katkılarıyla 14-0’lık bir seri yakalayarak skoru 32-26’ya getirdi. 

İlk yarı Fenerbahçe’nin 36-33’lük üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI VE MAÇIN EŞİTLENMESİ 

İkinci yarıda her iki takım da pota altından sayılar buldu ve top kayıpları yaşadı. 

Anadolu Efes, Ercan Osmani’nin faul atışından bulduğu sayıyla maçta ilk kez öne geçti ve son çeyreğe 52-51’lik üstünlükle girdi.

SON PERİYOT VE UZATMALAR

Yoğun taraftar desteğiyle son periyoda başlayan Fenerbahçe, Papagiannis ve Wilbekin’in sayılarıyla öne geçti. Uzatmalarda Nigel Hayes-Davis’in üçlükleriyle Fenerbahçe, 80-72’lik skorla galibiyete ulaştı.

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYON OYUNCULARI 

Efes’te 20 sayıyla oynayan Elijah Bryant maçın en skorer ismi olurken, Fenerbahçe’de Tarık Biberovic 19 sayı, Nigel Hayes-Davis 16 sayı ve Scottie Wilbekin 12 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Fenerbahçe’nin diğer oyuncuları da maçın kazanılmasında önemli roller oynadı.

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLUK SERÜVENİ

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, bu zaferle 1 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı ve toplamda 11. kez kupayı müzesine götürdü. 

Takım, 1991 yılından bu yana kazandığı şampiyonluklarla basketbol tarihinde önemli bir yere sahip.

JASIKEVICIUS’UN EFSANEVİ BAŞARISI

Fenerbahçe’nin başantrenörü Sarunas Jasikevicius, hem sporcu hem de başantrenör olarak şampiyonluk yaşayarak adını tarihe yazdırdı. Takımın başarısında onun stratejik kararları ve liderliği büyük rol oynadı.

Spor Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi, Hadi Maç Zamanı.. Yeni Format, Yeni Heyecan!
Holiganizm.. Ali Koç'a Göztepe - Fenerbahçe Maçında Saldırı!
‘Süper Kupa'da Kartal Pençesi.. Galatasaray 0 - 5 Beşiktaş