Pazarda Satılamayan Kurbanlıklar.. Et ve Süt Kurumu Satın Alacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK), Kurban Bayramı nedeniyle üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkları üreticilerden satın alacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı’nda pazarlarda alıcı bulamayan kurbanlıklar için yeni bir düzenleme hayata geçirildi. 

Et ve Süt Kurumu (ESK), Kurban Bayramı nedeniyle üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkları üreticilerden satın alacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı nedeniyle üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanların Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu. 

BAŞVURU SÜRECİ VE GEREKLİ EVRAKLAR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyeti dikkate alınarak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesinden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacak.

Kurbanlıklarını satmak isteyen üreticiler, 20-28 Haziran tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. 

Başvuru için gerekli olan evraklar arasında hayvanların kimlik bilgileri, sevk raporları ve kurban pazar yeri giriş belgeleri bulunuyor.

ÖDEME DETAYLARI VE KESİMHANE KOLAYLIĞI

Bakanlık, hayvanlarını ESK’ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 iş günü içinde yapılacağını taahhüt ediyor. 

Ayrıca, üreticilere kolaylık sağlanarak, hayvanların kesimleri bulundukları yerlere en yakın kesimhanede gerçekleştirilebilecek.

FİYAT LİSTESİ VE ALIM KRİTERLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan fiyat listesi ile hayvanların alım tarifesi belirlendi. 

İlgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, ESK'nin Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacak. 

Güncel Haberleri

Darbenin Götürdükleri.. Türkiye'nin 12 Eylül Bilançosu!
'Ermeni Kültürü'nün Simgesi.. Akhtamar Surp Haç Kilisesi'nde Tarihi Bir Gün!