Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı Ziyaret Etti.. Meclis'in Önemi Vurgulandı!  

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Meclis'in odak olması konusunda mutabık kaldık" açıklamasında bulundu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in yaklaşık üç saat süren görüşmesine Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti. 

ÖZGÜR ÖZEL, SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I ZİYARET ETTİ: 'MECLİS'İN ODAK OLMASI KONUSUNDA MUTABIK KALDIK'

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kürt illerine yapacağı ziyaret öncesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti. 

Yaklaşık üç saat süren görüşme sonrasında Özel, çözüm için TBMM'nin önemi konusunda Demirtaş ile mutabakata vardıklarını belirtti. 

Bölgeye yapacağı altı günlük ziyaretin ilk adımının Edirne olduğunu ifade eden Özel, "Demirtaş ile görüşmeden bölge ziyaretinin anlamı olmazdı" dedi.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMALAR

Özel, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Biraz önce hem Selahattin Demirtaş hem de Selçuk Mızraklıyla birer görüşme gerçekleştirdik. Böyle bir görüşmeyi yapmak zorunda olmanın utancı içerisindeyim. Çünkü her ikisi de görevleri başındayken, hakimlerin bir gece yarısı farklı farklı şehirlerde evlerine baskınlar yaptırıp pek çok milletvekilini aynı anda alıp götürdükleri bir operasyonun sonunda buraya kondular" dedi.

DEMİRTAŞ'IN KİTABINA ATIF: SONU MUHTEŞEM OLACAK

Demirtaş'ın cezaevi şartlarında kendisine kitap hediye ettiğini belirten Özel, "Demirtaş’ın kitaplarının hemen hepsini okudum. Seher kitabında ilk hikaye 'içimdeki erkektir' son hikaye de 'sonu muhteşem olacaktır' ile bitiyor" dedi.

MECLİS'İN ÖNEMİNİ VURGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Özel, "Sayın Demirtaş‘la birlikte memleketin neredeyse tüm sorunlarını hızlı hızlı ve son derece kıymetli değerlendirmelerle müzakere ettik. Ekonomiyi konuştuk, en çok ihtiyaç duyulan şeyin adalet ve hukukun üstünlüğü iyi bir yönetim olduğunu konuştuk. Mutabık olduğumuz konulardan bir tanesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin önemiydi. Türkiye Büyük Millet Meclis'nin odakta olmadığı hiçbir şey sonuç almadı almayacak bundan sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önemini vurgulamaya devam edeceğiz" dedi.

GÜLEN ÖLDÜ AMA ÖRGÜTÜ ORTADA DURUYOR, HERKES TETİKTE OLMALI

Fethullah Gülen'in ölümü hakkında da konuşan Özel, "Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya vebale gidiyorlarsa herhalde bu dünyadan öbür dünyaya en çok veballe giden kişi Gülen'den başkası değildir. Ancak o gidince bir şey bitiyor diye kimse düşünmesin çünkü koca bir sermaye bıraktı arkasında ve onun gibilerin elinde koca bir siyasi güç siyasi organizasyon bıraktı. Sadece kurucusu öldü örgüt ortada duruyor bu tehlikeye geçti veya bu tehlike bitti gibi bir düşünceye kimse kapılmasın. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır" dedi.

DEMİRTAŞ'IN BARIŞ MESAJI

Demirtaş, olası bir yeni çözüm sürecine ilişkin DEM Parti eş genel başkanları üzerinden "Dışarıda olsak barışa destek veririz" mesajını göndermişti. Bu mesaj, barış ve çözüm sürecine dair umutları yeniden canlandırdı.

ÖZEL'İN BÖLGE ZİYARETİ

Özgür Özel, yarın grup toplantısından sonra Diyarbakır’a gidecek ve 5 gün sürecek bölge turunda, Diyarbakır ile birlikte Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı ziyaret edecek. 

Bu ziyaretler, bölgedeki halkla doğrudan temas kurarak sorunları yerinde dinlemek ve çözüm önerileri sunmak amacı taşıyor.

GÜLEN'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Basın toplantısında Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili bir soru üzerine Özel, "Gülen’in arkasında bıraktığı sorunlar ve örgüt hâlâ mevcut. Bu tehlikeyi göz ardı etmemeliyiz" uyarısında bulundu.

Özel, "Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya vebale gidiyorlarsa herhalde bu dünyadan öbür dünyaya en çok veballe giden kişi Gülen'den başkası değildir. Gerisinde çok acılar, çok kötülükler, çok ihanetler bıraktı. Gittiği yerde hesabını verir ama Türkiye’de yargı önünde vermesini isterdik olmadı. Ancak o gidince bir şey bitiyor diye kimse düşünmesin çünkü koca bir sermaye bıraktı arkasında ve onun gibilerin elinde koca bir siyasi güç siyasi organizasyon bıraktı. Sadece kurucusu öldü örgüt ortada duruyor bu tehlikeye geçti veya bu tehlike bitti gibi bir düşünceye kimse kapılmasın. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır." dedi.

Politika Haberleri

Tüzük Kurultayı.. Geleceğin Yöntemlerini Belirlemek Üzere Yoğun Tartışmalar!
MetroPOLL Araştırma.. 'AK Parti Seçmeni'nin Kararsızlık Oranı!
Hukukun Üstünlüğü İçin Yeni Bir Dönem.. AYM'nin Can Atalay Kararı!
İdeaPolitik Anketi.. CHP Liderliğini Sürdürüyor, AK Parti İkinci Sırada!