Narin Güran'ın Ölümü.. Sır Perdesinin Ardındaki İddialar ve Tutuklamalar!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın nasıl ve neden öldürüldüğüne dair soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili gelişmeler sürüyor. 

Narin'in neden ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin soru işaretleri ise henüz güncelliğini koruyor. 

İşte 21 Ağustos'tan bu yana gözaltına alınanlar, tutuklananlar, ifadeler ve iddialar...

NARİN GÜRAN'IN KAYBOLMASI VE BULUNMASI

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın nasıl ve neden öldürüldüğüne dair soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor. 

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe kırsal mahallesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

TUTUKLAMALAR VE İFADELER

Tavşantepe'de 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

VALİ ZORLUOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıkladı. 

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

'CESET, PARA KARŞILIĞI DEREYE TAŞINDI' İDDİASI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48), jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürdü, adliyeye sevk edildi. 

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan 10 Eylül'de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAHTİYAR'IN İFADESİ

Bahtiyar, ifadesinde, şunlara yer verdi: "Bana aracının ön yolcu koltuğundaki battaniyeyi göstererek, 'Ben Arif'in kızını öldürdüm' dedi. Sağ işaret parmağı ile Eğertutmaz deresinin bulunduğu bölgeyi göstererek 'Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm' diyerek tehdit etti. Bana ve aileme zarar vereceği korkusuyla teklifini kabul etmek zorunda kaldım. Bana mısır tarlalarının hasadını kaldırdıktan sonra da 200 bin lira para vereceğini söyledi."

KÖYDEKİ İLİŞKİLER VE İDDİALAR

Bahtiyar, olayın heyecanıyla Narin'i neden ve nasıl öldürdüğünü sormadığını ve bilmediğini belirtti. Ancak Tavşantepe Mahallesi'nde Salim Güran'ın, Narin'in annesi Yüksel Güran ve kendi amcasının eşi olan M.G. ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Salim Güran'ın bu iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi görmesi üzerine bu hususu anlatmasıyla toplum arasında dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve Güran ailesi içerisinde problemler yaşanacağından dolayı Narin'i öldürmek istemiş olabileceğini düşündüğünü ifade etti. Ancak kendi gözleriyle Salim Güran'ın bu iki kadınla ilişki yaşadığını görmediğini belirtti.

DİĞER ŞÜPHELİLER VE SERBEST BIRAKILANLAR

Mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de 11 Eylül'de jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. 22 şüpheli jandarmadaki işlemlerin ardından 13 Eylül'de adliyeye getirildi, savcılıktaki sorgularının ardından annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Fuat Güran ile 2 kuzeni ve yengesinin de bulunduğu 9'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İFADELERDEKİ ÇELİŞKİLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Şüphelilerden 3'ü adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edilirken, aralarında baba Arif Güran'ın da bulunduğu 10 kişi serbest bırakıldı.

İlgili Haberler

Kent Haberleri Haberleri

Kasım Gülpınar'dan Şok İstifa.. Yeniden Parti Değişikliği ve Gelecek Planları!
'Bir Baba, Üç Çocuk' ve Trajedinin Hikayesi.. İzmir'de Kan Donduran Katliam!
'Abe Sıcaktır' Dedi, Sosyal Medyayı Salladı.. Fenomen Olma Hikayesi!
Kan Donduran Kaza.. Kontrolden Çıkan Otobüs Bariyerlere Çarptı, 9 Ölü!