Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarım alanında modern sulama uygulamalarını yaygınlaştırmak için yoğun çalışmalar yürütüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir su yönetimi anlayışı ile sağlıklı su teminini sağlamak için önemli projelere imza atıyor.
DSİ, tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlarken, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı koruma çalışmalarına da devam ediyor.
475.780 DEKAR TARIM ARAZİSİNE CAN SUYU
PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars Barajı Sulaması İletim Hattı İnşaatı kapsamında gerçekleştirilen projeyle, 3800 mm çapında ve 20.700 m uzunluğunda CTP (cam elyaf takviyeli plastik) boru döşenerek 475.780 dekar tarım arazisine sulama suyu sağlanacak.
Proje ile ilgili bilgiler veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve %89 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığını belirtti.
30 KÖYDE TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Kars Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı çerçevesinde 30 köyü kapsayan toplam 338.190 dekar alanda toplulaştırma işlemleri başarıyla tamamlandı.
Balta, iletim hattının hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, "Sulama imalatlarına başlanabilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir," dedi.
EKONOMİYE 4 MİLYAR TL ZİRAİ GELİR
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması ile birlikte, 2024 yılı birim fiyatları üzerinden ülke ekonomisine yıllık 4 milyar TL zirai gelir sağlaması bekleniyor.
DSİ Genel Müdürü Balta, "Toplam 475.780 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu sulama sistemi ile sulanması temin edilecektir," diyerek projenin önemine dikkat çekti.