Mehmet Tunç’un Cenazesi Teşhis Edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kendisinin de bulunduğu bodrum katına sığınanların sesini günlerce canlı telefon bağlantısıyla TV kanalları üzerinden duyuran Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’un cenazesi teşhis edildi.

Özgür Gündem’in haberine göre cenazesi Şanlıurfa’da morgda tutulan Tunç’un kimliği DNA testi sonucunda teşhis edildi. Tunç için bugün Cizre’de, kitlesel olması beklenen bir cenaze töreni düzenlenecek. Törenin ardından Tunç, Cizre’de öldürülen 27 kişinin toprağa verildiği Bahçelievler Nalaru Mezarlığı’na defnedilecek.

Bu arada Tunç ile birlikte aynı bodrumda hayatını kaybeden kardeşi Orhan Tunç’un da cenazesinin teşhis edildiği bildirildi.

Tunç, İMC TV ve Med Nuçe gibi kanallara telefonla bağlanmış, bodrumlarda bulunan yaralıların durumunu kamuoyuyla paylaşırken,“Kimse bizden teslim olmamızı beklemesin. Biz ilk gün olduğu gibi omuz omuza direneceğiz ve bu uğurda gerekirse şehit olacağız. Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun” demişti.

Güncel Haberleri

Sırrı Süreyya Önder'in Yoğun Bakımda 6'ncı Günü.. Hayati Tehlike Devam Ediyor! 
Önder Kalp Krizi Geçirdi.. Ameliyat Devam Ediyor, Sağlık Durumu Kritik!
Bayram Tatili'nde Acı Bilanço.. 4 Günde 34 Can Kaybı, 4 Bin 784 Yaralı!