Kürtçe 'Halay Görüntüleri'ne Soruşturma.. 15 Kişi Daha Tutuklandı!

İstanbul ve Siirt’te çekilen Kürtçe müzik eşliğindeki halay görüntülerine yönelik yürütülen soruşturmada toplam 15 kişi tutuklandı. 

İstanbul ve Siirt’te çekilen Kürtçe müzik eşliğindeki halay görüntülerine yönelik yürütülen soruşturmada toplam 15 kişi tutuklandı. 

İstanbul’da gözaltına alınan 18 şüpheliden 11’i, Siirt’te ise gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklandı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul ve Siirt’te çekilen halay görüntüleri nedeniyle başlatılan soruşturmada 15 kişinin tutuklandığını açıkladı.

İSTANBUL VE SİİRT'TE TUTUKLAMALAR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da gözaltına alınan 18 kişiden 11’inin, Siirt’te ise gözaltına alınan 5 kişiden 4’ünün tutuklandığını belirtti.

Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Sosyal medya platformları üzerinden bölücü terör örgütü propagandası yapan kişiler ve terör örgütünü övücü faaliyetlerde bulunanlarla ilgili Türkiye genelinde yürütülen soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir” ifadesini kullandı.

Bakan, bu süreçteki gözaltılar ve tutuklamalarla ilgili bilgi vererek, "Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan girişimler asla hedefine ulaşamayacaktır." dedi.

MERSİN’DEKİ TUTUKLAMALAR

Geçtiğimiz hafta Mersin'de, halay çekerek slogan atan 9 Kürt genci gözaltına alınmış, bu gençler hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla işlem yapılmış, gözaltı aracında "Ölürüm Türkiyem" parçası dinletildiği ortaya çıkmıştı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu durumla ilgili olarak, "Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Bunun, savcının talimatıyla gözaltına alınan insanları üzmek için yapıldığına inanmıyorum" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Mersin’de gözaltı aracında "Ölürüm Türkiyem" parçasının dinletilen 9 genç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

GÖZALTILAR VE TOPLUMSAL TEPKİLER

Halay görüntülerinin sosyal medya platformlarında geniş yankı bulmasının ardından, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmaların artması dikkat çekiyor. 

Gözaltı süreçleri ve tutuklamalar, farklı kesimlerden çeşitli yorumlar alırken, konuya dair tartışmaların devam etmesi bekleniyor.

Görüntülerle başlayan olaylar, kamuoyunda geniş yankı bulmaya devam ederken, sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ve tepkiler, konunun hassasiyetini gözler önüne sermeye ve cadı avı şeklinde yorumlanmaya devam ediyor. 

Güncel Haberleri

Fethullah Gülen'in Ölümü.. 15 Temmuz'un Tartışmalı İsmi Hayatını Kaybetti!
'Tecride Karşı Özgürlük Mitingi'ne Yasak.. Bakırhan, Barışı Böyle Sağlayamazsınız!
Açık Radyo'dan Kamuoyuna Çağrı.. Basın Özgürlüğü İçin Sesimizi Yükseltelim!
Anter Anter İçin Taziye Ziyareti.. Bakırhan ve DEM Parti Heyeti Nusaybin'de!