Konutlarda Doğalgaz Fiyatları Uçuşa Geçti.. Yüzde 38 Zam Geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), bugünden (1 Ağustos) itibaren, konutlarda kullanılan doğal gaza yönelik önemli bir zam duyurusunda bulundu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Ağustos 2024 itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gaza yönelik önemli bir zam duyurusunda bulundu. 

Yapılan açıklamaya göre, konutlar için doğalgaz fiyatlarında yüzde 38 oranında artış gerçekleşti. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; değişiklik, BOTAŞ’ın resmi internet sitesinde yayımlanan yeni tarifelerle birlikte kamuoyuna duyuruldu.

DOĞALGAZA YENİ ZAM

Yeni tarife tablosuna göre, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküpün altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın satış fiyatı ise yüzde 33,1 oranında arttı. Ancak, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında ve yıllık 300 bin metreküp ve üzeri tüketim yapan serbest tüketicilerin doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmamıştır.

KONUT VE SANAYİ TARİFELERİ

Sanayi aboneleri için belirlenen tarifeler de dikkat çekici. Kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz bedeli 8,549 lira, kademe 2 içinse 11,380 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 12,000 lira olarak açıklanmış durumda.

BOTAŞ’ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ağustosta uygulayacağı satış fiyatı ise 1000 metreküp doğalgaz için 5,631 lira olarak bildirildi. Hatırlatmakta fayda var; doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmakta.

PİYASA KOŞULLARI

BOTAŞ, yaptığı duyuruda, doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları ve maliyet unsurları dikkate alınarak en makul seviyede belirlendiğini ifade etti. Tüketicilere sunulan fiyatların bu faktörler göz önünde bulundurularak şekillendirildiği belirtildi.

Bu zam, konut aboneleri için bütçeleri etkilemesi beklenen önemli bir değişiklik olarak öne çıkıyor. 

Ekonomi | Finans | Otomotiv Haberleri

Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!
'İkinci El Araç Satışı'nda Yeni Dönem.. Güvenli Ödeme Sistemi!
Dünya Genelindeki Liderliğin Hikayesi.. 'Gıda Enflasyonu Zirvesi'nde Türkiye! 
TÜİK ve ENAG Verilerine Göre Yüksek Oranlar.. Enflasyon Rakamları Arttı!
'İkinci El Araç Satışları'nda Yeni Dönem.. Güvenli Ödeme Sistemi Şartı!