KAÜ Rektörü Kapu'dan KKTC'ye Ziyaret.. Cumhurbaşkanı Tatar'dan İş Birliği Vurgusu!

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ederek önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ederek önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kafkas Üniversitesi heyetini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NİN STRATEJİK ROLÜ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars’ın Türkiye’nin stratejik bir bölgesinde yer aldığını belirten Tatar, Kafkas Üniversitesi ile yapılacak olan iş birliğinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli yararlar sağlayacağını ifade etti.

KIBRIS’TA EGEMENLİK

Cumhurbaşkanı Tatar, 26 Temmuz’da gerçekleşen ziyaret sırasında Kıbrıs adasındaki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Federasyon defterinin kapandığını ve Kıbrıs Rum tarafının zihniyetinin değişmediğini vurgulayan Tatar, Kıbrıs Türkü ile eşitlik temelinde bir antlaşma sağlama konusundaki isteksizliğin altını çizdi.

Daha önce gerçekleştirilen federasyon denemelerinin çoğunun başarısız olduğunu ifade eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle yürütülen yeni ve milli siyasetin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

EGEMENLİK HAKKININ VURGUSU

Ersin Tatar, adada İngiliz egemen üslerine de atıfta bulunarak, “Adada 450 seneyi aşan bir tarihimiz bulunmaktadır ama bizim halen egemenliğimiz tartışılıyor. Egemenliğimiz müktesep hakkımızdır ve bunu asla pazarlık etmeyeceğiz,” dedi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin garantörlüğünün devamının önemine vurgu yaparak, Anavatan Türkiye ve Türk devletleri ile olan ilişkileri güçlendirerek KKTC’nin her alanda gelişmesine katkı sağlamak için çaba sarf edeceklerini kaydetti. Bu bağlamda, özellikle iletişim çağında ikili ilişkilerin artırılması için yürütülen çalışmalara dikkat çekti.

Ziyaretin, KAÜ ile KKTC arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve iş birliğinin artırılması yönünde önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kars Gündem Haberleri

Mahmut Alınak'tan Cesur Adım.. Davaya Katılmama Kararı ve Sivil İtaatsizlik! 
'Kars ve Çevresi'nde Hava Durumu Tahminleri.. İlk Kar Yağışları Yolda!
Kars ve Çevre İllerdeki Veriler.. Eylül 2023'te Konut Satışlarında %37,3 Büyüme!
Kars Barajı Projesi ve DSİ'nin Hedefleri.. Modern Sulama ile Tarımda Verim Artışı!
Kars Gravyeri.. 'Coğrafi İşareti Tescili'yle Yeni Bir Döneme Giriyor!