Kars'ta Hava Sıcaklıkları 6-12 Derece Düşecek.. Kar Yağışı Geliyor!

Kars’ta hava sıcaklıkları, Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki günlerde 6 ile 12 derece arasında bir düşüş gösterecek. 

Kars’ta hava sıcaklıkları, Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki günlerde 6 ile 12 derece arasında bir düşüş gösterecek. 

Kars'ta hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş bekleniyor. Bu sıcaklık azalması ile birlikte, yüksek kesimlerde kar yağışı da bekleniyor.

Meteorolojinin verilerine göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 6 ile 12 derece arasında düşmesi öngörülüyor. 

KARS'TA HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Kars ve çevresinde havanın çok bulutlu, yer yer aralıklı sağanak ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. 

Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARILARI

Rüzgarın Kars’ta güneyli, Ağrı’da batılı, Iğdır’da ise kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Meteoroloji, Kars, Iğdır ve Ağrı’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-55 kg/m²) olabileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım riski, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

İLK KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelerde, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının Kars, Iğdır ve Ağrı'da hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarındaki bu düşüş ile birlikte, bölgede yüksek kesimlerde mevsimin ilk kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. 

Bu gelişmeler doğrultusunda Kars ve çevresinde yaşayanların tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Kars Gündem Haberleri

Kars ve Çevre İllerdeki Veriler.. Eylül 2023'te Konut Satışlarında %37,3 Büyüme!
Kars Barajı Projesi ve DSİ'nin Hedefleri.. Modern Sulama ile Tarımda Verim Artışı!
Kars Gravyeri.. 'Coğrafi İşareti Tescili'yle Yeni Bir Döneme Giriyor! 
Bölgesel Ticaret Raporu.. Kars'tan Umut Verici İhracat Artışı ve İthalatta Düşüş!
Kars ve Çevre İlleri Araç Kayıtları.. Ağrı, Iğdır ve Ardahan İle Karşılaştırma!