Kars'ta Ekmek Krizi.. Ucuz Ekmek Hayali Gerçek Olamayacak mı?

Kars Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası, 30 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 210 gram ekmek fiyatını 6 lira olarak belirleyeceğini duyurdu. 

Kars Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası, 30 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 210 gram ekmek fiyatını 6 lira olarak belirleyeceğini duyurdu. 

 Kars’ta ekmek fiyatlarındaki dalgalanma, bütçeleri nasıl etkileyecek?

Kars'ta ekmek fiyatlarındaki artış, vatandaşlar arasında tartışmalara yol açarken, 30 Temmuz 2024 tarihinden itibaren belediye halk ekmeğiyle sofralarda zamlı ekmekler yer alacak. 

UCUZ EKMEĞİN YENİ FİYATI NE KADAR? 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; özel fırınlarda satılan ekmeklerin fiyatı 7,5 liradan 9 liraya yükselirken, Kars Belediyesi tarafından üretilen ucuz ekmeğin fiyatında da artış gerçekleştirildi.

Kars Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen 210 gram ekmek, 30 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 6 liraya satılacak. Bu fiyat artışı, maliyetlerdeki yükseliş nedeniyle yapıldı. 

BELEDİYEDEN RESMİ AÇIKLAMA

Kars Belediyesi, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “Halk Ekmek Fabrikamızda üretimi gerçekleştirilen 210 gram ekmek satış fiyatında maliyetlerdeki artıştan dolayı 29/07/2024 tarih ve 2024/5 sayılı Yönetim Kurulu Kararı’na istinaden fiyat artışı gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, ekmeğin satış fiyatının kar amacı gütmeksizin belirlendiği vurgulandı.

ALIM GÜCÜNE YANSIYACAK!

Kars'ta 30 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, hem özel fırınlardan temin edilen ekmeğin hem de belediyenin sağladığı ucuz ekmeğin zammıyla birlikte, vatandaşlar için ekmek sofralarda yeni bir fiyattan yer alacak. 

Ek ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, fiyat artışlarının ne kadar süreceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kars'taki ekmek fiyatlarındaki bu değişiklikler, vatandaşların bütçelerine nasıl yansıyacak? Gelecek günlerde bu konu daha fazla kamuoyunun gündeminde yer alacağa benziyor.

Kars Haberleri

'Gaziler Günü'nde Anma Etkinlikleri.. Kars Protokolü, Gazilerle Bir Araya Geldi!
Kars'ta Asayiş.. 'Polis ve Jandarma'dan Başarılı Operasyonlar!
CHP'de Seçim Heyecanı.. Kars 'Gençlik Kolları' Başkanlık Seçimi Gerçekleşti!