Kars'ta Bir Dönemin Sonu.. Erol Hüryurt'un Vefatıyla Gelen Derin Acı!

Kars basın tarihinin önemli simalarından Erol Hüryurt, 75 yaşında hayata veda etti. 

Kars basın tarihinin önemli simalarından Erol Hüryurt, 75 yaşında hayata veda etti. 

1955 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren Hüryurt Gazetesi'nin sahibi olan Erol Hüryurt'un vefatı, büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Kars basın tarihinin dikkat çeken isimlerinden Erol Hüryurt, 1955 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren Hüryurt Gazetesi'nin sahibi olarak tanınıyordu.

EROL HÜRYURT'UN MİRASINA VEDA 

PolitiKARS’ın GazeteKars’tan derlediği bilgilere göre, kronik rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte olan Erol Hüryurt, bugün (15 Eylül) gece saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 

Hüryurt ailesinin büyüğü, duayen gazeteci Erol Hüryurt’un vefatı, ailesi ve sevenleri tarafından derin bir acıyla karşılandı.

Renkli kişiliği ve cesur gazeteciliğiyle tanınan Hüryurt, Kars’ın önemli meselelerine dair savunduğu açık fikirleri ile okurlarının kalbinde özel bir yer edinmişti. 

Oğlu Erbil Hüryurt, babasının vefatının ardından duygusal bir açıklama yaparak, “Babamızı bugün sonsuzluğa uğurladık. Kars’ın gelişimi için yıllarca mücadele etti ve bu süreçte asla ilkelerinden taviz vermedi,” dedi.

CENAZE PROGRAMI

Merhum Erol Hüryurt için düzenlenecek cenaze töreninin detayları da belli oldu. 

15 Eylül Pazar günü Kars merkez Işıklı Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından, merhumun naaşı Yeni Mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

EROL HÜRYURT’UN HAYATI

Erol Hüryurt, 30 Mart 1949 tarihinde altı çocuklu Çapan Ailesi’nin beşinci çocuğu olarak Kars’ta dünyaya geldi. Eğitimine Kars Merkez Fevzipaşa İlkokulu'nda başladı, ardından Kars Merkez Ortaokulu ve Kars Merkez Alparslan Lisesi’nde tamamladı. Gazetecilik hayatına babası Seyfi Çapan'ın kurucusu olduğu Hüryurt Gazetesi'nde adım atan Erol Hüryurt, 1971 yılından itibaren "Hüryurt" soyadını kullanmaya başladı.

GAZETECİLİK KARİYERİ VE GÖREVLERİ / Askerlik görevini Mardin Silopi’de tamamladıktan sonra, gazetecilik kariyerine yönelen Hüryurt, 1993 yılına kadar müteahhitlik yaptı. Ancak baba mesleğine dönmeye karar verdi ve gazeteciliğe dört elle sarıldı. Erol Hüryurt, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanlığı, Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Kurucu Üyeliği gibi birçok önemli görevi üstlendi.

AİLESİ VE TORUNLARI / Erol Hüryurt, 10 Temmuz 1976'da Fazıl Uğurlu’nun kızı Firuze ile evlendi. İlkay Hüryurt Timur, Ahu Hüryurt Yıldız ve Ahmet Erbil Hüryurt isimli üç çocuk babası olan Erol Hüryurt, altı torun sahibiydi. 

Erol Hüryurt'un hayat hikâyesi, araştırmacı yazar İbrahim Çapan tarafından kaleme alınan “Gümrü’den Kars’a (Çapan) Hüryurt Ailesi 1869 - 2017” adlı eserle ölümsüzleştirildi. 

Kars'ın basın hayatına önemli katkılarda bulunan Erol Hüryurt, Kars halkı tarafından her zaman saygı ve sevgiyle anılacaktır. 

Kars Haberleri

'Gaziler Günü'nde Anma Etkinlikleri.. Kars Protokolü, Gazilerle Bir Araya Geldi!
Kars'ta Asayiş.. 'Polis ve Jandarma'dan Başarılı Operasyonlar!
CHP'de Seçim Heyecanı.. Kars 'Gençlik Kolları' Başkanlık Seçimi Gerçekleşti!
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı.. Öğrenciler ve Öğretmenler Yeni Bir Maceraya Adım Attı!