Kars Barajı ile Kars ovasında 260.030 dekar, Digor ovasında 215 bin 750 dekar olmak üzere toplam 475 bin 780 dekar zirai arazinin pompajsız borulu sistem sulama şebekesi ile sulanmasının sağlanacağını belirttildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, ayrıca 2,24 MW Kurulu gücündeki santral ile yıllık 9,76 GWh/yıl enerji üretilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacağını kaydetti.
“Kars Barajı su tutmaya hazır”
Temelden yüksekliği 56 metre yüksekliğe sahip Kars Barajı inşaatı alt üniteleri ile birlikte tamamlanmış olup su tutmaya hazır olduğunu ifade eden Murat Acu, “Baraj göl alanındaki köylerin taşınmasına müteakip su tutularak iş tamamlanacaktır. Köylerin yeni yerleşim yerlerine ait imar planları tamamlanarak askı süreçleri tamamlanmıştır. Parselasyon planlarının Kadastro kontrolleri devam etmektedir. Kontrollerin tamamlanması beklenmekte olup, Kadastro kontrolleri akabinde parsel aplikasyonları yapılacak ve parsel kuraları çekilecektir” dedi.
Bu proje tamamlandığında 2017 yılı birim fiyatı ile ülke ekonomisine yıllık 75.165.295,00 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğine dikkat çeken DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır” diye konuştu.