Kars, Ardahan ve Iğdırlı Yazlıkçılara Çağrı.. Ata Topraklarına Dönün!

Kars'ın önde gelen iş insanı ve siyasetçilerinden Osman Saday, yaz aylarında büyük şehirlerden köylere dönen yazlıkçı hemşehrilerine seslenerek, ata topraklarına sahip çıkmanın önemini vurguladı. 

Karslı Osman Saday, yaz aylarında köylerine dönen yazlıkçı hemşehrilere bir mesaj iletti. 

Kars'ın önde gelen iş insanı ve siyasetçilerinden Osman Saday, yaz aylarında büyük şehirlerden köylere dönen yazlıkçı hemşehrilerine seslenerek, ata topraklarına sahip çıkmanın önemini vurguladı. 

Saday, "Sizlerin ata yurdunuza gelmeniz kimseye rahatsızlık vermez. Bu, en doğal hakkınızdır" ifadelerini kullandı.

KALICI YERLEŞİMİN ÖNEMİ

PolitiKARS’ın GazeteKars'tan derlediği habere göre; Osman Saday, yazlıkçı hemşehrilerinin köylere kalıcı olarak yerleşmelerinin bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

"Ata topraklarınızı işleyin, ahırları onarın ve hayvan yetiştirin. Bu hem ailenize hem de bölge ekonomisine katkı sunar" dedi. 

Saday, büyük şehirlerde kazanılan sermayenin köylere aktarılması gerektiğine de dikkat çekti.

KÖY HAYATINI YAŞAMAK

Saday, Türkiye’nin farklı illerinden yaz döneminde ata topraklarına dönen insanların çoğunun dinlenmek ve tatil yapmak için gitmediklerini, aynı zamanda tarımsal faaliyetlerde bulunarak aile ekonomilerine katkı sağladıklarını ifade etti. 

"Kars ve Ardahan, Türkiye'nin en çok göç veren illeridir. Burada yaşayan çiftçiler zor şart altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor" dedi.

GÖÇ VE TARIM SORUNLARI

Köylerde kalan son nesil çiftçilerin tarla ve arazi eksikliği ile mücadele ettiğini vurgulayan Osman Saday, yazlıkçıların köylere gelip ekmeyecekleri tarlaları bölmemeleri gerektiğini söyledi. 

"Köylülerimizin emeğine saygı gösterelim, onların yaşam alanlarına zarar vermeyelim" şeklinde konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK VE BİRLİKTE HAREKET ETME ÇAĞRISI

Saday, yazlıkçı hemşehrilerine köylülerle işbirliği yaparak ekonomik ve sosyal sorunların çözümünde birlikte hareket etme çağrısında bulundu. 

"Köylülerimizin burada kalması için üzerinize düşeni yapın. Bizler yerel yöneticiler ve siyasetçilerle birlikte bu sorunlara çözüm bulmalıyız" ifadelerini kullandı.

Osman Saday’ın bu mesajı, bölgede yaşayan yazlıkçı hemşehrilerin köylere dönüşlerinin sadece yaz aylarıyla sınırlı kalmayıp, kalıcı bir çözüm üzerine düşünmelerinin önemini ön plana çıkarıyor.

Kars Gündem Haberleri

Mahmut Alınak'tan Cesur Adım.. Davaya Katılmama Kararı ve Sivil İtaatsizlik! 
'Kars ve Çevresi'nde Hava Durumu Tahminleri.. İlk Kar Yağışları Yolda!
Kars ve Çevre İllerdeki Veriler.. Eylül 2023'te Konut Satışlarında %37,3 Büyüme!
Kars Barajı Projesi ve DSİ'nin Hedefleri.. Modern Sulama ile Tarımda Verim Artışı!
Kars Gravyeri.. 'Coğrafi İşareti Tescili'yle Yeni Bir Döneme Giriyor!