Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya, Iğdır Belediyesi tarafından usulsüz bir şekilde işe alındıkları iddiasıyla işlerine son verilen belediye çalışanlarına destek ziyaretinde bulundu.
Iğdır'da işten çıkarılan çalışanlarla ilgili durum, hem yerel hem de ulusal düzeyde tartışmalara yol açmaya devam ediyor.
Emniyet Müdürü Erden Sakarya'nın, işçilerin haklarına yönelik açıklamaları büyük yankı bulurken, DEM Parti'nin karşı açıklamaları, siyasi ve sosyal iklimin nasıl şekillendiğine dair önemli ipuçları veriyor.
İŞTEN ÇIKARILMA; İDDİALAR VE TEPKİLER
PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Iğdır Belediyesi, kayyum döneminde işe gelmeden maaş alanlar ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde usulsüz olarak işe alındığını öne sürdüğü çok sayıda çalışanıyla ilgili olarak 5 Temmuz'da işten çıkarma işlemi gerçekleştirmişti.
IĞDIR EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN İŞÇİLERE DESTEK ZİYARETİ
Sakarya, işten çıkarılan işçilerle yaptığı görüşmede, “Bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz ve hukuksuz bir işlem olmasaydı. Sizden benim ricam; haklı hukuksal durumunuzu muhafaza etmenizdir. Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Hak hukuk adalet diyorsunuz, benim de inancım hak hukuk ve adalet en kısa sürede tecelli edilecektir” dedi.
DEM PARTİ’NDEN TEPKİ
Belediye önünde gerçekleşen eylemlere katılan işçilerin durumu üzerine Sakarya'nın yaptığı destek açıklamaları ise tartışmalara neden oldu.
DEM Parti, Iğdır Emniyet Müdürü'nün yorumlarına sert tepki göstererek, "Iğdır İl Emniyet Müdürü’nün provokatör içeriğindeki açıklaması, iktidarın ülkeyi getirdiği çeteleşmenin fotoğrafıdır. Bu açıklamayla ilgili hukuksal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" şeklinde bir bildiri yayımladı.
PROTESTO EYLEMİ DEVAM EDİYOR
Iğdır Belediyesi önünde bir araya gelen işçiler, usulsüz işe alımlara ve işten çıkarmalara karşı 9 Temmuz’da protesto gösterisine başlamıştı.
İşçilerin eylemleri ve talepleri, yerel yönetimle çalışanlar arasındaki gerilimin giderek artmasına yol açıyor.