Saraçhane Protestoları.. Eylemleri Takip Eden Gazeteciler Tutuklandı!

İstanbul'da düzenlenen eylemleri takip eden ve 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' iddiasıyla gözaltına alınan 7 gazeteci tutuklandı.

İstanbul'da düzenlenen eylemleri takip eden ve 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' iddiasıyla gözaltına alınan 7 gazeteci tutuklandı.

İstanbul'da gözaltına alınan gazeteciler Zeynep Kuray, Hayri Tunç ve Gökhan Kam, NOW muhabiri Ali Onur Tosun, foto muhabiri Bülent Kılıç, AFP muhabiri Yasin Akgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi foto muhabiri Kuruluş Arı, sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturmaları hakkında düzenlenen eylemleri takip eden ve gözaltına alınan gazetecilerin adli süreci tamamlandı. 

İSTANBUL'DA 7 GAZETECİ TUTUKLANDI: İBB SORUŞTURMALARI SONRASI YAŞANANLAR

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkındaki soruşturmaların ardından başlayan eylemleri takip eden gazeteciler, dün gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki gazetecilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiler.

SAVCININ KARARI ÖNCE ADLİ KONTROL, SONRA TUTUKLAMA OLDU

Savcılık, gazeteciler Yasin Akgül, Ali Onur Tosun, Bülent Kılıç, Zeynep Kuray, Kurtuluş Arı, Gökhan Kam ve Hayri Tunç hakkında önce adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verdi. 

Ancak kısa süre sonra karar değiştirilerek tüm gazetecilerin tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilmesine karar verildi.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Sulh Ceza Hâkimliği, gazeteciler Yasin Akgül, Zeynep Kuray, Hayri Tunç, Gökhan Kam, Ali Onur Tosun, Bülent Kılıç ve Kurtuluş Arı'nın tutuklanmasına hükmetti.  

30 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI, SORGULAR SÜRÜYOR

Gazetecilerin yanı sıra, son iki günde gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi de tutuklandı. Bazı kişiler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hâkimliklerdeki sorguların devam ettiği öğrenildi.

Gazetecilerin tutuklanması, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü konularında tartışmalara yol açarken, gözaltındaki diğer bireylerin durumu da merakla takip ediliyor.

Güncel Haberleri

İlk Kez Bir Araya Geldiler.. DEM Parti ve MHP'den Tarihi Bayramlaşma!
DEM Parti, Mahir Çayan ve Arkadaşlarını Andı.. Mücadele Bayrağını Yükselteceğiz!
Ramazan Bayramı'nda Açık Görüş.. Hükümlüler ve Aileler İçin Önemli Bilgiler!