Havacılıkta Yeni Dönem.. 'Kış Dönemi'nde 12 Yeni İç Hat Seferi Başlatılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havacılık sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelerek, kış döneminde SunExpress Havayolları’nın 12 yeni iç hat seferi başlatacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havacılık sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelerek, kış döneminde SunExpress Havayolları’nın 12 yeni iç hat seferi başlatacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  havacılık sektöründe önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Bakan Uraloğlu, havacılık firmalarının üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, SunExpress Havayolları tarafından önümüzdeki kış döneminde, ekim ayının sonundan itibaren 12 yeni iç hat seferinin başlayacağını kamuoyuna açıkladı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde düzenlenen toplantıda, Türk Hava Yolları (THY), AnadoluJet, Pegasus ve SunExpress’in üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, Türk havacılık sektörünün genel durumu ve geleceğine dair öngörüler üzerinde duruldu. Uraloğlu, iç hat seferlerinin artırılmasının yanı sıra, Türk Hava Yolları (THY), AnadoluJet (AJet), Pegasus ve SunExpress gibi taşıyıcıların sefer eksikliklerini gidermek üzere atılacak adımların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu seferlerin başlamasıyla birlikte, özellikle yaz aylarında yoğun talep gören bölgeler arasında hava ulaşımın kolaylaşacağı ifade edildi.

Bakan Uraloğlu, yeni seferlerin güzergahlarını şu şekilde sıraladı: “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz.” Bu seferler, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hat uçuş ağını genişletirken, hem Antalya hem de İzmir'in Anadolu şehirleriyle olan bağlantısını güçlendirecek.

HAVAYOLU TAŞIMACILIĞINDA ÜCRET POLİTİKALARI

Bakan Uraloğlu toplantıda, acil uçuş taleplerinin değerlendirilmesine de dikkat çekerek, İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde sefer sıklıklarının artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, havayolu taşımacılığındaki tavan ücret uygulamasının son durumu hakkında bilgi verdi. 2023 yılının ağustos ayından bu yana, uçuşlardaki bilet fiyatlarının yüzde 80’i için 2.500 lira, kalan yüzde 20’si için ise 4.000 lira olarak belirlenen tavan fiyat uygulamasının devam ettiğini açıkladı.

GELECEK VİZYONU: BÜYÜYEN YOLCU SAYILARI

Uraloğlu, bu süreçte yolcu sayısındaki artış hedeflerine de dikkat çekerek, "Bu yıl sonunda yolcu sayımızın 236 milyonun, 2025’te ise 250 milyonun üzerinde olacağını öngörüyoruz," şeklinde konuştu. Toplantının havacılık sektörünün gelişimi açısından verimli geçtiğini ifade eden Uraloğlu, vatandaşlara yakın zamanda yeni iç hat seferleri hakkında bilgi verileceğini müjdeledi.

Ekonomi | Finans | Otomotiv Haberleri

'Kredi Kartı' Borçları İçin Yeni Düzenleme.. '60 Ay'a Kadar Yapılandırma İmkanı!
Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!
'İkinci El Araç Satışı'nda Yeni Dönem.. Güvenli Ödeme Sistemi!
Dünya Genelindeki Liderliğin Hikayesi.. 'Gıda Enflasyonu Zirvesi'nde Türkiye! 
TÜİK ve ENAG Verilerine Göre Yüksek Oranlar.. Enflasyon Rakamları Arttı!