Haksızlığa Karşı Hukuk Mücadelesi.. 'Taşımalı Eğitim' Yönetmeliği Danıştay'a Taşındı! 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milli Eğitim Bakanlığı'nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde bulunan bazı hükümlerin iptali için dava açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğindeki bazı hükümlerin iptali için Danıştay’da dava açtı. 

CHP, 1 Ağustos 2024 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ilgili olarak Kars İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. 

Açılan davanın, 30 kilometre ve üzeri mesafeden okullarına taşınan öğrencilerin taşımalı eğitim hakkından yararlanamayacak olmasına karşı bir tepki niteliği taşıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milli Eğitim Bakanlığı'nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde bulunan bazı hükümlerin iptali için Danıştay’da dava açtı. 

CHP, TAŞIMALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİNİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; CHP Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi İnan Akgün Alp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yönetmeliğin iptali için Kars İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Alp, bu yönetmelik iptal edilmezse, 30 kilometre mesafeyi aşan uzaklıktan okula taşınan öğrencilerin taşımalı eğitim hakkından yararlanamayacaklarını vurguladı.

750 bini aşkın köy çocuğu ve aileleri adına yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptal edilmesi için hukuk mücadelesine başladıklarını belirtem milletvekili Alp, dosyanın Danıştay’a gönderileceğini açıkladı.

YÖNETMELİĞİN HAKSIZLIKLARI

1 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan yönetmelikle ilgili ciddi endişelerini dile getiren Alp, bu uygulamanın birçok köy çocuğunu açıkta bırakacağını vurguladı. 

“Köy çocukları sabah 5’te uyanıp, 6’da okula gitmek üzere yola çıkacaklar. Saat 12’de okuldan ayrılacak ve gün boyunca aç kalacaklar," diyerek mevcut durumu eleştirdi.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İnan Akgün Alp, yaptığı açıklamada, "Ak Parti, çeyrek asır süren iktidarında köy çocuklarımızı okulsuz, öğretmensiz ve şimdi de aç bıraktı. Yeni yönetmelik, özellikle 30 km'yi aşan mesafedeki öğrencileri olumsuz etkiliyor. Eğer bu yönetmelik iptal edilmezse, çocuklar mecburi olarak pansiyonlara ve yatılı okullara yerleşecekler" dedi.

EĞİTİMDE YENİ PROBLEMLER

Alp, yeni yönetmeliğin uygulanmasıyla birlikte, taşımalı eğitim kapsamı dışındaki öğrencilerin yemek hizmetinden yararlanamayacaklarını vurgulayarak, "Köy çocukları sabah erken saatlerde yola çıkacak, gün boyu aç kalacaklar" şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye'deki eğitim çağındaki çocukların üçte birinin okullarda yemek yiyemediğine dikkat çekti. 

YÜKSEK MAHKEME'DEN İPTAL BEKLENTİSİ

Alp, Yüksek Mahkeme’nin bu haksızlıklara karşı durarak iptal kararı vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. “Ülkemizde eğitim çağındaki çocukların üçte biri maalesef okullarında yemek yiyemiyor. Ayrıca, AK Parti iktidarında köy çocuklarımız önce okulsuz, sonra öğretmensiz bırakıldı. Şimdi de aç bırakılıyorlar,” ifadelerini kullandı.

Kars Gündem Haberleri

AK Parti'nin Kongre Süreci.. Digor ve Susuz'da Yönetim Değişiklikleri!
Kars'ta Politika Gündemi.. AK Parti 'Türkiye Buluşmaları'yla Yola Çıktı!
Kars 36'dan Erken Veda.. Ziraat Türkiye Kupası'nda Tur Atlayan Takımlar Belli Oldu!