Erzurum’da Endişeli Bekleyiş.. Son İki Haftada Kene Altı Can Aldı!

Son 15 günde Sivas’ta 4, Çankırı ve Yozgat’ta ise 1’er kişinin ölümüne neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle; Erzurum’da yaşayan 51 yaşındaki Bilgenur Yıldırım tedavi altına alındı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, son 15 günde Sivas’ta 4, Çankırı ve Yozgat’ta ise 1’er kişinin ölümüne neden oldu. 

Son olarak Erzurum’da yaşayan 51 yaşındaki Bilgenur Yıldırım, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı. 

KENE VAKASI

PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Çataksu köyü kırsal mahallesinde yaşayan evli ve 5 çocuk annesi Bilgenur Yıldırım (51), kene ısırması sonrası yüksek ateş şikayetiyle Olur Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 

Buradaki müdahalenin ardından önce Artvin Yusufeli Devlet Hastanesi’ne, ardından Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Bilgenur Yıldırım, hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedaviye alındı.

OLAY VE KAN İHTİYACI

Hastanın eşi Gürsel Yıldırım, hayvancılık yaptıkları için zaman zaman vücutlarında keneyle karşılaştıklarını belirtti. 

Yıldırım, kenenin hayvanlarla ilgilenirken eşinin üzerine geldiğini düşündüklerini ifade ederek, “Yaylaya çıktıktan sonra ateşlendi. Olur’a gittik, orada ilaç verdiler. Daha sonra iyileşmeyince Yusufeli’ne gittik. Oradan da buraya sevk ettiler, 2 gündür buradayız” dedi.

Erzurum Valiliği'de sosyal medya hesaplarından, kadın için kan ihtiyacı olduğuna dair duyuruda bulundu.

Bölgeden Haberleri

Aleyna Ağgül'ün İntiharı.. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışmaları ve Müebbet!
Ardahan'da 'Tarihi Eser Kaçakçılığı' Operasyonu.. 8 Kişi Gözaltına Alındı!
Askeri Araç Kazası.. Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Hayatını Kaybetti!
Yusufeli'nde Kamyon Uçuruma Devrildi.. 2 Kişi Hayatını Kaybetti!
Arıcılar Birliği Başkanı Evliyaoğlu'ndan Uyarı.. Ucuz Bal Alırken Dikkatli Olun!