Diyarbakır ve Mardin'de Yangın.. Çok Sayıda Ölü, Onlarca Yaralı Var!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında 11 kişi öldü, 40'tan fazla kişi yaralandı..

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki kırsal alanda çıkan örtü yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında 11 kişi öldü, 40'tan fazla kişi yaralandı..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında 11 kişinin öldüğünü açıkladı. 

YANGINA MÜDAHALE 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Diyarbakır ve Mardin’den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri yangına müdahale etmek üzere sevk edildi. 

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çınar ilçesi kırsal Köksalan köyünde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangının, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti.

5 ÖLÜ, 10’U AĞIR 44 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 kişinin öldüğünü söyledi. 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının rüzgarın şiddetiyle hızla yayıldığını ve Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlediğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 kişinin öldüğü yangından 10’u ağır 44 kişinin etkilendiğini bildirdi. 

Yangın sebebiyle 35 ambulans ve 7 UMKE timinin görevlendirildiği kaydedildi.

..haberin öncesi 

ÇINAR VE MAZIDAĞI'NDA YANGIN

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındakiçıkan yangın büyüyerek yerleşim yerine sıçradı. 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. 

Kırsal Köksalan ve çevresindeki köylere sıçrayan yangın için bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi.

Yangını söndürme çalışmaları sürerken, yaralanan çok sayıda kişi, Çınar Devlet Hastanesi ile kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

İlgili Haberler

Kent Haberleri Haberleri

Narin Güran'ın Ölümü.. Kimler Tutuklandı, İfadelerde Neler Yer Alıyor?
Kasım Gülpınar'dan Şok İstifa.. Yeniden Parti Değişikliği ve Gelecek Planları!
'Bir Baba, Üç Çocuk' ve Trajedinin Hikayesi.. İzmir'de Kan Donduran Katliam!
'Abe Sıcaktır' Dedi, Sosyal Medyayı Salladı.. Fenomen Olma Hikayesi!