DEM Parti'den Önerge.. Kağızman Belediyesi'ndeki İddialar 'Meclis Gündemi'nde!

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit; Kağızman Belediyesi'nin “mali durumu ve geçmiş dönemdeki yolsuzluk iddialarını” gündeme taşıdı.

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit; Kağızman Belediyesi'nin “mali durumu ve geçmiş dönemdeki yolsuzluk iddialarını” gündeme taşıdı.

Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi ile Kağızman Belediyesi'nin borç durumu, ödemelerin nedenleri, ihale süreçleri ve geçmişteki yolsuzluk iddialarına dair ayrıntılı sorular yöneltti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu soru önergesiyle içişleri bakanına Kağızman Belediyesi'nin mali durumu ve geçmiş dönemdeki iddialar hakkında detaylı bilgi talep etti.

ŞEFFAF VE DEMOKRATİK BELEDİYECİLİK VURGUSU

Şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını destekleyerek kamuoyunun belediyenin mali durumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak olduğunu belirten Koçyiğit; Kağızman Belediyesi Eşbaşkanı Güner Hatay ve Mehmet Alkan’ın “şeffaf ve demokratik bir belediyecilik” anlayışını benimseyerek belediyenin mali durumunu halkla paylaşmalarına vurgu yaptı.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Belediyenin borç ve ödeme durumuyla ilgili detayların kamuoyuna sunulduğu ve belediyenin faaliyetlerinin denetlenmesi çağrısını yineleyen Koçyiğit, geçmiş dönemde yapılan usulsüzlüklerin ve kayırmacılıkların ciddiyetle incelenmesi gerektiği belirtti.

Kars’ın Kağızman Belediyesi, kamuoyuna borç ve ödeme durumunu açıklayarak halkın katılımını artırmayı, belediyenin faaliyetlerini daha yakından denetlenmesini sağlamayı hedeflediği kaydedildi.

Önergedeki sorular arasında, belediyenin son denetiminin ne zaman yapıldığı ve sonuçlarının paylaşılıp paylaşılmadığı gibi önemli konularla birlikte; belediyenin borçlarının nedenlerinin ve kullanım alanlarının incelenmesi, ihale süreçlerinin şeffaflığı gibi konuların da soru önergesinde yer aldı.

Kağızman Belediyesi'nin mali durumu ve geçmişteki iddialar hakkında yapılan taleplerin, belediyenin yönetimine dair şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin önemini vurguladığı belirtildi.

İlgili Haberler

Kağızman Haberleri

Can Pazarına Dönen Hayvan Otlatma Tartışması.. 1 Ölü, 6 Yaralı! 
Kağızman'ın Konforu Artıyor.. 2024'te Tam Kapsamlı Doğalgaz Hedefi! 
Yaylada Ölü Bulundu.. Kayıp Kişi İçin Arama Çalışmaları Sonuçlandı!