Koçyiğit'in Sert Eleştirileri.. Hükümet Vatandaşları Çaresiz Bırakıyor!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te yaptığı basın toplantısı ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te yaptığı basın toplantısıyla son günlerde ülkede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te yaptığı basın toplantısı ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Koçyiğit, kayyum atamalarına karşı yürüttükleri eylemleri sürdüreceklerini belirterek, Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlara da dikkat çekti.

YANGINLARA GEÇ MÜDAHALE

Yangınlara geç müdahale edilmesine tepki gösteren ve AK Parti hükümetinin bu konudaki tutumunu sert bir dille eleştiren Koçyiğit, "Yasakçılıkta, baskıda, hızı tartışmasız olan AKP deprem, sel olunca kaplumbağa hızıyla hareket ettiğini ve insanları çaresiz bir şekilde ortada bırakıyor" dedi.

KÜRTLERE AYRIMCI YAKLAŞIM

Yangına müdahale edilmemesini Kürtlerin yaşadığı bölgeye yapılan ayrımcı yaklaşımla ilişkilendiren Koçyiğit, "Daha geçen yıl Yunanistan'da yaşanan yangına iki uçak bir helikopter gönderen Türkiye, söz konusu Kürtlerin yaşadığı bölge, Kürtler olunca bu ülkedeki milyonlarca yoksul olunca ne uçağı ne helikopteri oluyor" diye konuştu.

SORUMLU KURUMA KARŞI ÇARESIZLIK

Koçyiğit, AK Parti, valilikler ve havuz medyasının ağız birliği yaparak DEDAŞ'ı aklamaya çalıştığını söyledi.

Bölge halkının yangının DEDAŞ'ın ihmali nedeniyle çıktığını defalarca bildirmesine rağmen hiçbir önlem alınmadığını kaydeden Koçyiğit, raporların da bu gerçeği ortaya koyduğunu vurguladı.

VATANDAŞLARIN SESİ DUYULMUYOR

Koçyiğit, AK Parti hükümetinin yurttaşın sesini duymadığını, can ve mal güvenliğini önemsemediğini belirterek, "Bu ülkede yurttaşı düşünen bir iktidar ve devlet aklı ne yazık ki yoktur. Bu nedenle insanları yaşamı canlıları ekolojik dengeyi öncelemeyen varsa yoksa kendi iktidarını ayakta tutmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

ÇÖZÜM ÖNERISI SUNULUYOR

Koçyiğit, yangınların önlenmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, hükümetin sorumlu kurumları harekete geçirmesi ve vatandaşların taleplerini dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Kars Gündem Haberleri

Kars ve Çevre İlleri Araç Kayıtları.. Ağrı, Iğdır ve Ardahan İle Karşılaştırma!
CHP, Taşımalı Eğitim Yönetmeliğine Dava Açtı.. 'Köy Çocukları' Aç Kalmasın!
AK Parti'nin Kongre Süreci.. Digor ve Susuz'da Yönetim Değişiklikleri!
Kars'ta Politika Gündemi.. AK Parti 'Türkiye Buluşmaları'yla Yola Çıktı!