CHP'li Alp, Toplumsal Hafızaya Dikkat Çekiyor.. 'Peşi Peya' Yasağına Tepki!

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İçişleri Bakanlığı’nın 26 Temmuz’da yayımladığı genelge sonrası yaya geçitlerinde yer alan Kürtçe ifadelerin kaldırılmasına tepki gösterdi. 

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İçişleri Bakanlığı’nın 26 Temmuz’da yayımladığı genelge sonrası yaya geçitlerinde yer alan Kürtçe ifadelerin kaldırılmasına tepki gösterdi. 

Alp, bu durumun toplumsal hafızayı büyük bir şekilde etkilediğini ve 15 yıldır süregelen bir uygulamanın sona ermesine yol açtığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Temmuz’da yayımlanan genelgenin ardından, yaya geçitlerinde yer alan Kürtçe ifadelerin kaldırıldığını ifade etti. 

TRAFİK GENELGESİNE TEPKİ.. KOMİK NOKTALARA GİTTİ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Halk TV’de Gözde Şeker’in sorularını yanıtlayan CHP’li Alp, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine dikkat çekti. 

CHP’li Alp, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin, trafik işaretlerinde standart dışı tüm uygulamaların sonlandırılmasını önerdiğini söyledi. “Bu, masum görünen bir düzenleme olarak tanımlanabilir. Ancak, yerel uygulamalara bakıldığında durumun sandığımız kadar basit olmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE'NİN KAMUSAL ALANDA KULLANIMI ÜZERİNE

Akgün Alp, 15 yıldır yaya geçitlerinde kullanılan “Peşi peya” ifadesinin, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği kaldırıldığını hatırlatarak, bu durumun "absürt ve komik" sonuçlara yol açtığını vurguladı. “Kürtçe ifadenin kamusal alanda kaldırılması, toplumsal hafızamıza karşı bir darbe niteliğindedir” dedi.

TRT KÜRDİ İLE ÇELİŞKİLİ DURUMLAR

Alp, TRT Kürdi’nin Kürtçe müzik yayını yaptığını hatırlatarak, “Bu türkü dinlenebiliyor ama kamusal alanda böyle bir ifadeyi göremezsiniz. Nasıl oluyor da bir devlet kanalında müzik duyuluyor ama yaya geçitlerinde kullanılan ifade yasaklanıyor?" şeklinde sözlerine devam etti. “Böyle bir saçmalığın içinde olamayız” diyerek, yasaklayıcı uygulamalara karşı olduklarını yineledi.

CHP’NİN YASAKLAMALARA TEPKİSİ DEVAM EDİYOR

Alp, “Trafik kazalarını önlemeye yönelik bu tür uyarı uygulamalarının kaldırılmasına karşıyız. Biz bu tür yasaklayıcı uygulamalara CHP olarak her zaman itiraz ettik ve tepkilerimizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklamalar, sosyal medya ve gündem üzerine geniş yankı buldu.

İlgili Haberler

Kars Gündem Haberleri

AK Parti'nin Kongre Süreci.. Digor ve Susuz'da Yönetim Değişiklikleri!
Kars'ta Politika Gündemi.. AK Parti 'Türkiye Buluşmaları'yla Yola Çıktı!
Kars 36'dan Erken Veda.. Ziraat Türkiye Kupası'nda Tur Atlayan Takımlar Belli Oldu!
Korkmaz'dan Soylu'ya Ağır Suçlama.. 'Devlet Meselesi' Diyerek Borç Sildirdi!