CHP'de Cumhurbaşkanlığı Önseçimi.. Ekrem İmamoğlu'nun Tek Adaylığı Oylandı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adaylığı için düzenlediği ön seçim, bugün saat 08.00 itibarıyla başladı 19.00 da sona erdi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlediği ön seçimde oy verme işlemi, bugün saat 08.00 itibarıyla başladı.

Tek aday olarak yarışan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için yurt genelinde 5 bin 600 sandıkta oylar kullanılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adaylığı için düzenlediği ön seçim, bugün saat 08.00 itibarıyla başladı.

SANDIKLAR TÜM YURTTAŞLARA AÇILDI.. OYLAMA BAŞLADI

Tek aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından alınan kararla, parti üyesi olmayan yurttaşlar da oy kullanabilecek. 

PolitiKARS'ın haber ajanslardan derlediği bilgilere göre; CHP ön seçimi için oy kullanmaya gelen seçmenler, iki farklı sandıkla karşılaşacak. Parti üyesi olanlar kendi sandıklarında oy kullanırken, CHP üyesi olmayan yurttaşlar için özel olarak "dayanışma sandıkları" kuruldu. Bu sandıklarda tüm yurttaşlar oylarını kullanabilecek.

81 İLDE 5 BİN 600 SANDIK KURULDU 

CHP'nin ön seçimi için yurt genelinde 5 bin 600 sandık kuruldu. Sandıklar, CHP il ve ilçe başkanlıkları, belediye kültür evleri ve spor salonları gibi merkezlere yerleştirildi. Oy kullanılacak yerler, onsecim.chp.org.tr adresinden öğrenilebilecek. 

OY KULLANMA SAATLERİ VE ÇAĞRILAR 

Oy verme işlemleri, saat 17.00'a kadar devam edecek. CHP'den yapılan açıklamada, “Millet iradesine sahip çıkmak için 08.00 - 17.00 saatleri arasında oy kullanmaya bekliyoruz. Üyemiz olun ya da olmayın oy kullanabilirsiniz” ifadelerine yer verildi. 

İMAMOĞLU'NDAN ÇAĞRI 

Gözaltında tutulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm yurttaşları oy kullanmaya davet etti.

İmamoğlu, “Bütün partili yol arkadaşlarımı, eksiksiz sandığa davet ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin her yerinde parti üyelerimizin sandıklarının yanı sıra tüm yurttaşlarımız için de sandık kurulacaktır. Tüm yurttaşlarımızı, bu büyük coşkunun bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi. 

Ön seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belirtilmedi.

..haberin uzantısı

İSTANBUL'DA BEŞİNCİ BULUŞMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından, Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen buluşma, beşinci kez gerçekleştirildi.

Bu önemli etkinlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katılımcılara hitap etti.

ÖN SEÇİMİNE KATILIM ORANLARI AÇIKLANDI

Özgür Özel, konuşmasında CHP'nin 1 milyon 700 bin üyesi olduğunu ve ön seçime 1 milyon 653 partilinin katıldığını duyurdu. Ayrıca, parti üyesi olmayanlar için kurulan dayanışma sandıklarına katılım oranlarına da değinerek, 2 bin 600 sandığın henüz açılmadığını ve toplamda 13 milyon 211 bin kişinin oy kullandığını belirtti.

CHP RESMEN DUYURDU

Bunun üzerine CHP'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Ekrem İmamoğlu'nun “Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var!” sözleri paylaşıldı ve İmamoğlu'nun CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olduğu resmen ilan edildi.

YAVAŞ ADINA HELALLİK İSTEDİ

Özel, konuşmasının sonunda, önceki gün yaptığı açıklamalardan dolayı helallik istedi. Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam göndererek, "Kürt kardeşlerimin Newroz'unu bir kez daha kutluyorum" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM VE MEDYAYA BOYKOT ÇAĞRISI

Özgür Özel, erken seçim talebini yineleyerek, merkez medyaya yönelik eleştirilerde bulundu. "Merkez medya, parayı bizden kazanacaksın, ama Saray'a hizmet edeceksin. Bundan sonra tüketimden gelen gücümüzü kullanmaya hazır mıyız?" dedi.

'KORKMAYIN, ÇIK KARŞIMIZA' MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özel, gençlerin korkmadığını ve meydan okuduğunu belirtti. "Burada gençler 'Korkak Erdoğan' diye bağırıyorlar. Bizim adayımız senin zindanlarında esir. Ama sana bu meydandan meydan okuyoruz" ifadeleriyle dikkat çekti.

GİZLİ TANIK VE FETÖ İDDİALARI

Özel, iletişim başkanlığının tek firmasıyla ilgili tutuklamalara da değinerek, "Gizli tanığı getirmişler yalanları dizdirmişler. Bununla başkanımızı Silivri'ye tıkanların burunlarından fitil fitil getireceğiz" dedi.

BİRLİKTE KAZANMA VURGUSU

Özel, Türkler ve Kürtlerin, Aleviler ve Sünnilerin birlikte kazanacağını vurgulayarak, "Hep birlikte kazanacağız" mesajını verdi. "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır. İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" diyerek, İstanbul'un önemine dikkat çekti.

İlgili Haberler

Politika Haberleri

CHP'den İmamoğlu'na Destek Çağrısı.. Trabzon'da İmza Kampanyası Başlatıldı!
DEM Parti'den İmamoğlu Açıklaması.. Biz Toplumsal Barışı Örgütlemeye Çalışıyoruz!
Planlar Değişti.. Erdoğan'dan 9 Günlük Ramazan Bayramı Tatili Müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan.. Gençleri 'Sokak Terörü'ne Teslim Edemeyiz!