Atatürk'ün İzinde Damal Şenlikleri.. Festival 29-30 Haziran'da Yapılacak!

Ardahan’ın Damal ilçesinde, Karadağ’ın eteğine düşen yanındaki tepenin gölgesiyle oluşan Atatürk silüeti, bu yıl da görülmeye başlandı. 

Ardahan’ın Damal ilçesinde, Karadağ’ın eteğine düşen yanındaki tepenin gölgesiyle oluşan Atatürk silüeti, bu yıl da görülmeye başlandı. 

Karadağ eteğinde, havanın açık ve güneşli olması dolayısıyla Atatürk silüeti ortaya çıktı. 

Bir süredir etkili olan güneşli havayı fırsat bilenler, Atatürk silüetini izlemek ve görüntülemek için bölgeye gelenler, bu anı ölümsüzleştirmek için seyir terasına çıkıp fotoğraf ve video çekiyor. 

SİLUET, TEMMUZ AYI SONUNA KADAR GÖRÜLEBİLİYOR

Ardahan'ın Damal ilçesinde Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silueti, bu yıl da görülmeye başlandı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, günlerdir bölgeye gelen ve silüeti görmek için havanın açılmasını bekleyen, silüetin oluşumuna yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler; bu anı ölümsüzleştirmek için seyir terasının yanı sıra yeşil örtüyle kaplı alanlarda bol bol fotoğraf çekti.

YEŞİLLE BULUŞAN SİLÜET VE ŞENLİKLER

Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenlediklerini; bu yıl 25'incisi düzenlenecek festivalin 29-30 Haziran tarihlerinde yapılacağını belirtti. 

Damal'da 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenlendiğini hatırlatan başkan Çamlıyurt, "Amacımız, Atatürk’ü dünyaya tanıtmak. Ve Siluetin tanıtımını yaparak bölgeye yerli ve yabancı turistleri çekmek. Bu yıl almış olduğumuz kararla festivalin tarihi değişti. Damal halkı olarak gururla ve onurla 25. kez gerçekleştireceğimiz geleneksel Damal Festivali’nde, bu yıl bir ilke imza atacağız. Atatürk Seyir Alanı’nda düzenleyeceğimiz anma programıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yâd edecek ve Damal’ımıza yakışır bir birlik ve beraberlik ruhu sergileyeceğiz. Bu anlamlı etkinliğe katılarak sesimize ses, gücümüze güç katmanızı diliyorum. Birlikte, bu topraklarda yaşanan coşkuyu, heyecanı ve sevgiyi paylaşacak, Damal’ımızın eşsiz güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini hep birlikte yaşatacağız. Sizleri Damal’da yaşatacağımız bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

ATATÜRK SİLÜETİ
Temmuz sonuna kadar havanın bulutsuz olduğu günlerde izlenebilen Atatürk silüetinin oluşumu nedeniyle ilçede 1995'ten itibaren her yıl Temmuz ayında "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenleniyor.
 
İlçenin Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül'ün 1954 yılında fark ettiği doğal Atatürk silüeti, Erdoğan Kumru'nun 1975'de çektiği silüet fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığına göndermesinin ve bu doğa olayının duyulmasının ardından yurt genelinde ilgi görüyor.

Bölgeden Haberleri

Yusufeli'nde Kamyon Uçuruma Devrildi.. 2 Kişi Hayatını Kaybetti!
Arıcılar Birliği Başkanı Evliyaoğlu'ndan Uyarı.. Ucuz Bal Alırken Dikkatli Olun!
Ardahan 'KYK Yurdu'nu Yaban Domuzları Bastı.. Gece Yarısı Yiyecek Arayışı!