Ardahan'da Otel İnşaatı Krizi.. Başkan ve Eski Vekil Arasında Çıkan Tahribat Savaşı!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt tarafından yapımı devam eden butik otel inşaatında doğanın tahrip edildiğini açıkladı. 

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt tarafından yapımı devam eden butik otel inşaatında doğanın tahrip edildiğini açıkladı. 

Ardahan Belediye Başkanı CHP'li Demir, bu inşaatın Tarihi Ardahan Kalesi’nin yakınında bulunan ve Milli Emlak’a ait olan arazide gerçekleştiğini ve bu durumun Ardahan halkının mülküne zarar verdiğini; ayrıca Kura Nehri’ni çevreleyen kayalıklara ve belediye tarafından yaptırılan 20 milyon liralık şelale yatırımına zarar verdiğini savunuyor.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Ardahan'ın CHP'li Belediye Başkanı Faruk Demir, tarihi Ardahan Kalesi yakınlarında yapılan butik otel inşaatında doğanın tahrip edildiğini öne sürdü. 

ARDAHAN’DA OTEL İNŞAATI GERGİNLİĞİ, 'DOĞA TAHRİBATI' İDDİASI 

Eski CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün başlattığı turizm amaçlı otel projesinin, tarihi Ardahan Kalesi yakınlarındaki Milli Emlak’a ait arazide gerçekleştiğini belirten Demir, “Bu alan Ardahan halkına aittir ve biz halkın çıkarlarını korumak için buradayız. İzin vermeden yapılan her türlü işleme karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE YATIRIMINA ZARAR VERİLDİ 

Başkan Demir, Kura Nehri kenarındaki kayalıklara ve belediyenin 20 milyon liralık şelale yatırımına zarar verildiğini belirtti. 

İnşaatın yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini ve sadece parsel dışı işlemlerin durdurulduğunu, otel inşaatının ise devam ettiğini açıklayan Demir; “Kamu görevlileri olarak, bu tür haksızlıklara karşı durmak zorundayız” diyerek, belediyenin hukuki yollara başvuracağını belirtti.

ENSAR ÖĞÜT’TEN YANIT 

Eski milletvekili Ensar Öğüt ise, iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. 

Kendi sınırları içinde kaldığını ve belediyeden yer tespiti için harita mühendisi talep ettiğini, ancak görevlendirilmediğini ifade eden Öğüt, "şelale ve çevresine herhangi bir zarar vermediğini, süs kayalarının önceki dönem belediye başkanı tarafından betonla sabitleştirildiğini" söyledi. 

Ardahan’a ve bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla yatırım yaptığını ve yetkililerden duyarlılık beklediğini dile getiren eski vekil; hafriyat dökülen alanın Milli Emlak’a ait olduğunu ve bu nedenle ecrimisil ödeyerek aldığını belirtti. 

Bölgeden Haberleri

Artvin'de Doğalgaz Faciası.. 17 Yaşındaki Barış Gümüş Hayatını Kaybetti! 
Aleyna Ağgül'ün İntiharı.. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışmaları ve Müebbet!
Ardahan'da 'Tarihi Eser Kaçakçılığı' Operasyonu.. 8 Kişi Gözaltına Alındı!
Askeri Araç Kazası.. Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Hayatını Kaybetti!
Yusufeli'nde Kamyon Uçuruma Devrildi.. 2 Kişi Hayatını Kaybetti!